Winnaar Kevin van Asselt in actie tijdens het Foto: Patrick Ris Fotografie
Winnaar Kevin van Asselt in actie tijdens het Foto: Patrick Ris Fotografie

Kevin van Asselt voor de derde maal op rij 'Sterkste man van Vorden'

VORDEN– In het voetbal noemen ze het een hattrick. De organisatoren noemen het onbetwist de 'Sterkste man van Vorden'. Kevin van Asselt (21) wist namelijk voor het derde jaar op rij voor ruim driehonderd toeschouwers dit krachtsport evenement te winnen.

Door Jarno Messing en Jan Hendriksen

De wedstrijden om de 'Sterkste Man van Vorden' waaraan zeven Vordense krachtpatsers aan deelnamen begon Hemelvaartdag (vorige week donderdag) op de parkeerplaats van sporthal 't Jebbink onder een klein wolkendek met de deadlift. Op dit onderdeel liet Van Asselt gelijk blijken dat hij voor niks minder dan de winst ging en won dan ook. Kevin was de enige die er in slaagde om 220 kilogram te trekken na de tevergeefse pogingen van Don Rouwen en Peter Olthuis. Zij bleven steken op 210 kilogram en zodoende had Van Asselt zijn poging op 230 kg niet meer nodig om het eerste onderdeel op zijn naam te schrijven.

Bijzonder was dat bij dit onderdeel de debutanten Rob Slurink en Anne Hezemans beide een persoonlijk record wisten te behalen, respectievelijk 170 en 200 kilogram. Ook Don Rouwen en Rob Nijland wisten hun persoonlijk record aan te scherpen tot 210 kilogram. Ook het tweede onderdeel, waarbij zoveel mogelijk bakstenen tegen elkaar aangedrukt moesten worden en vervolgens van een tafel diende te worden opgepakt, werd ook gewonnen door Kevin van Asselt. De Vordenaar kwam tot 21 bakstenen, daar waar Berend Veneberg host en scheidsrechter van deze dag destijds een persoonlijk record had van 23 stenen.

Het derde onderdeel, het voertuig trekken werd een bus van sponsor 4 At Home (3000 kg) zo snel mogelijk voortgetrokken van A naar B. Debutant en oudste deelnemer Peter Olthuis (40) wist dit het snelste te doen en bracht hiermee de spanning terug in de wedstrijd. Deze spanning werd nog groter bij het volgende onderdeel Monkey swipen waar koploper Van Asselt op een zevende en laatste eindigde en Anne Hezemans met grote overmacht dit donderdeel won en er met de winst vandoor ging.

Met nog twee onderdelen te gaan waren de onderlingen verschillen zeer dicht bij elkaar gekomen en lag de top drie slecht maar twee punten uit elkaar. Toch was het Van Asselt die aan het langste eind trok. Met groot machtsvertoon wist hij het boomstam heffen te winnen, gevolgd door Peter Olthuis en Don Rouwen. De onderdeelwinst van Don Rouwen op het finaleonderdeel (aanhanger laden) was niet genoeg om Van Asselt van zijn derde titel op rij te onthouden. Wel was het voor Rouwen genoeg om zich voor de tweede maal een derde plaats veilig te stellen. Tweede in het eindklassement werd Peter Olthuis.

De krachtmeting had de winnaar de nodige kracht gekost. "De wedstrijd bleef tot het allerlaatste moment spannend. De onderlinge verschillen waren gering. Dat was mooi en maakte de wedstrijd voor het publiek ook aantrekkelijk om te blijven volgen", aldus de winnaar. Met de winst bij het eerste onderdeel (deadlift) legde Kevin al direct een mooie basis voor een hoge puntenscore. De krachtsport is een grote hobby van de Vordenaar. "Ik ben bijna dagelijks in de Vordense sportschool te vinden. En daarnaast voetbal ik in het derde elftal van VV Vorden", zo verklaarde de Vordense krachtpatser die naast zijn studie werkzaam is in het bakkersbedrijf van zijn vader. "Die wil ik op termijn overnemen."

Primeur
Voor volgend jaar wordt er door de organisatoren van VOEST (VOrdense Evenementen STichting) en sporthal 't Jebbink niet op zoek gegaan naar de 'Sterkste man van Vorden' maar naar de 'Sterkste man van de gemeente Bronckhorst'. "We willen de wedstrijd verbreden en iedereen uit de gemeente Bronckhorst de gelegenheid geven om aan dit sportieve evenement deel te nemen", zo verklaarde voorzitter Jarno Messing van VOEST. En dat laatste klonk Kevin van Asselt als muziek in de oren. "De deelname had wel wat groter mogen zijn. En op deze manier kunnen er meer mensen deelnemen. Want met zeven deelnemers heeft de deelname de ondergrens wel bereikt."

Einduitslag
Einduitslag Sterkste man van Vorden 2019: 1. Kevin van Asselt 34 punten; 2. Peter Olthuis 29,5; 3. Don Rouwen 25; 4. Nick Koning 23,5; Rob Nijland 23; 6. Anne Hezemans 21; 7. Rob Slurink 12.

Meer berichten