Bronckhorst Jeugdvoetbaltoernooi voor JO17 is gewonnen door Basteom, hier met topscheidsrechter Bas Nijhuis en wethouder Evert Blaauw. Foto: VV Zelhem

Basteom JO17 wint Bronckhorst Toernooi 2019

Algemeen

BRONCKHORST/ZELHEM - De elfde editie van het Bronckhorst Jeugdvoetbaltoernooi voor JO17 teams dat op zaterdag 8 juni bij VV Zelhem werd gespeeld is gewonnen door het team Basteom JO17-1. De finale tussen Basteom JO17-1 en Zelos JO17-1 eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen en Basteom winnaar werd van het toernooi.

Zelos werd daarmee tweede. Aanvoerder Kaan Pak van Basteom werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Op de foto het winnende team van Basteom met topscheidsrechter Bas Nijhuis en wethouder Evert Blaauw, onder andere wethouder van Sport van de gemeente Bronckhorst, die de wisselbeker en beker voor de eerste prijs uitreikten aan Basteom. Bas Nijhuis reikte aan aanvoerder Kaan Pak als beste speler ook de beker en een gesigneerd shirt van de Graafschap uit.

De elfde editie kende tien deelnemende teams: Zelhem, Zelos (2 teams), Halle, Pax (2 teams), Vorden, HC'03, Basteom en Keyenburgse Boys. De 'kleine finale' om de plaatsen 3 en 4 tussen Pax JO17-1 en Vorden JO17-01 moest ook door shoot-outs worden beslist; Pax werd derde en Vorden vierde.

Nieuw in het toernooi waren ook de shoot-outs voor de plaatsen 5 tot en met 10. HC'03 behaalde de vijfde plaats, Keyenburgse Boys zesde, Pax JO17-2 werd zevende, Zelhem achtste, Zelos JO17-2 eindigde als negende en Halle tiende. Alle teams mochten ook een strafschoppenserie nemen op keeper Tyrick Bodak van De Graafschap (komend seizoen PSV).

De penalty bokaal werd gewonnen door het team van Pax JO17-1. De beker daarvoor werd uitgereikt door Wilco Pelgrom van het CDA Bronckhorst. Bij het uiterst sportief verlopen toernooi werd tot sportiefste ploeg gekozen het team van Keyenburgse Boys. De sportiviteitsbeker werd uitgereikt door Antoon Peppelman van de PvdA. De organiserende vereniging VV Zelhem kan terugkijken op een uiterst geslaagd toernooi.