De kartrekkers van Meer Muziek in de Klas. Foto: PR
De kartrekkers van Meer Muziek in de Klas. Foto: PR

Feestelijke ondertekening convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal De Achterhoek

DOETINCHEM - De Achterhoekse schoolbesturen, gemeenten, muziekverenigingen en muziekscholen tekenen op donderdag 27 juni om 11.00 uur een convenant in Schouwburg Amphion in Doetinchem. Naast maar liefst 350 basisschoolleerlingen zijn de wethouders van de Achterhoekse gemeenten hierbij aanwezig, Jantien Westerveld (directeur Méér Muziek in de Klas) en Joop van den Ende (ambassadeur Méér Muziek in de Klas).

In het convenant spreken de partners de ambitie uit om samen zorg te dragen voor goed en duurzaam muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Dat betekent dat 22.461 kinderen in 2022 weer structureel muziekonderwijs krijgen op school.

Feestelijk programma
De feestelijke ondertekening wordt ondersteund met een programma vol muziek door en voor kinderen. Onderdelen van het programma zijn onder meer interactieve optredens voor de kinderen van GelderVesteband Playground, Stef Woestenenk, het Jeugdorkest van vereniging Psalm150 met het Spelenderwijsorkest, aanstormende talenten YoMama! en John Sonderen.

Werksessies
Na het zaalprogramma zijn er werksessies (van 13.00 tot 14.00 uur) over publiek-private samenwerking ten behoeve van duurzaam muziekonderwijs.

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in Zeeland, Limburg, Friesland, De Liemers, Zutphen- Lochem e.o., Losser en de stad Groningen. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas, een landelijke stichting die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Kijk voor meer informatie op: www.meermuziekindeklas.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden