Vive la France 2019: hartje Hummelo voor 7de keer in Franse sfeer

Vive la France 2019: hartje Hummelo voor 7de keer in Franse sfeer
Vive la France 2019: hartje Hummelo voor 7de keer in Franse sfeer

Hartje Hummelo is op zaterdag 29 en zondag 30 juni weer een stukje Frankrijk in Nederland. Voor de 7de editie van Vive la France is de organisatie er in geslaagd nog wat extra ruimte te vinden voor de brocante- en kunstfair, in de sfeervolle straten rond de Dorpskerk. Vorig jaar genoten bijna 15.000 bezoekers van het fraai aangeklede evenement. Bezoekers van dichtbij en ver weg. Kenners en liefhebbers uit Duitsland, België, Engeland en Frankrijk vonden de weg naar het Achterhoekse Hummelo voor de combinatie van brocante-aanbod van hoog niveau, een kunstfair, streeklekkernijen, straat- en muziekacts in Franse sfeer en meer. In totaal is er plek gevonden voor zo'n 150 stands.

Table d'hôte
Inwoners van Hummelo (en andere liefhebbers) kunnen op donderdagavond 27 juni al helemaal in de stemming komen voor Vive la France. Dan kan deelgenomen worden aan een table d'hôte ('eten wat de pot schaft') op het terrein achter hotel-restaurant De Gouden Karper. De gezamenlijke maaltijd in Franse sfeer aan lange tafels was er vorig jaar voor het eerst. Na afloop vertoont Dorpshuis De Ruimte een Franse film in de openlucht.

Topaanbieders
Kenmerkend voor de grote brocante- en kunstfair op zaterdag 29 en zondag 30 juni is de aandacht die de exposanten besteden aan de fraaie aankleding van de stands. Vive la France heeft in enkele jaren tijds de naam opgebouwd de topaanbieders van brocante in huis te hebben. Kenners hadden dat al eerder ontdekt en komen daarvoor vanuit het hele land maar ook uit buurlanden naar Hummelo. Zelfs handelaren uit de VS en Japan hebben de Hummelose fair al weten te vinden. Er zijn aanbieders van onder meer kant en linnengoed uit grootmoeders tijd, antieke serviesdelen, sieraden, vintage poppen en gepatineerde meubeltjes. De brocante-fair telt zo'n honderd deelnemers.

Kunstmarkt
Rond de Dorpskerk waant de bezoeker zich even op het Parijse Montmartre. Kunstenaars laten ter plekke zien hoe hun werk tot stand komt. Van olieverfschilderijen tot portrettekenen. Ook wordt gedemonstreerd hoe ambachtelijk papier wordt geschept. Bij diverse standhouders is uiteenlopend werk te zien en te koop.

 Zonovergoten
Straatacts en muziek dragen bij aan de Franse sfeer. Op meerdere plaatsen klinken chansons en accordeons. Zoals van het Franse duo Malène Lamarque en Michel Refutin. Ze brengen de goguette, muziek uit 19de eeuws Frankrijk, weer tot leven. De horeca spant zich in om de lekkerste hapjes, gerechten en gevulde glazen voor te zetten. Voor Franse versnaperingen als crêpes en croissants, met een wijntje, kan de bezoeker terecht op vijf terrassen. Die waren de afgelopen zes edities van Vive la France altijd zonovergoten! Feiten & cijfers. Vive la France is een initiatief van Hummelose ondernemers. Jaarlijks zetten zestig tot tachtig vrijwilligers zich in om van Vive la France een succes te maken. Ook staat een groot aantal sponsoren garant voor de continuïteit. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni is Vive la France te bezoeken van 11 uur tot 18 uur. Locatie: Dorpsstraat Hummelo. Toegang: 3,50 euro per persoon per dag. Parkeren: € 2,50 per auto Meer informatie: www.vive-la-france.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door www.vive-la-france.nl  Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden