Oud-Vordenaar Michiel Vaneker (vierde van rechts) en zijn team uit het Radboudumc met de bronzen Zinnige Zorg Award 2019. Foto: PR
Oud-Vordenaar Michiel Vaneker (vierde van rechts) en zijn team uit het Radboudumc met de bronzen Zinnige Zorg Award 2019. Foto: PR

Michiel Vaneker wint met Team Radboudumc bronzen Zinnige Zorg Award

NIJMEGEN/VORDEN - Oud-Vordenaar Michiel Vaneker heeft met zijn team uit het Radboudumc de bronzen Zinnige Zorg Award 2019 ontvangen, een landelijk initiatief van zorgverzekeraar VGZ. Bij het project 'Geen algehele narcose meer nodig voor angstige patiënten' ondergaan patiënten ontspannen een pijnlijke ingreep via sedatie. Het is minder belastend dan narcose, kan ook prima op een polikliniek plaatsvinden en geeft een sneller herstel.

Het project kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek en belandde in een spannende finaleronde, waar de negen laatst overgebleven teams in discussie moesten met oud-minister van volksgezondheid Ab Klink.

De jury roemde het heldere verhaal van Anesthesioloog - MMT-arts Michiel Vaneker en de herkenbaarheid van het probleem waar sedatie een oplossing voor biedt. Michiel Vaneker is trots op de prijs: "Dit geeft meer bekendheid aan het onderwerp en ik zie dit ook als erkenning door de zorgverzekeraar voor iets waar zoveel kundige anesthesiezorgprofessionals dagelijks mee bezig zijn. Wij willen iedereen die daaraan heeft bijgedragen dan ook hartelijk bedanken!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden