Marieke en Monique Jansen van Stichting Kindermiddag Vorden op de Kasteelweide waar de activiteiten gaan plaatsvinden. Foto: Bernadet te Velthuis
Marieke en Monique Jansen van Stichting Kindermiddag Vorden op de Kasteelweide waar de activiteiten gaan plaatsvinden. Foto: Bernadet te Velthuis (Foto: )

Kunstige Kindermiddag op Kasteelweide

Volgende evenement bij kasteel alweer in aantocht

Door Bernadet te Velthuis

VORDEN – Kinderen kunnen zich weer volop vermaken tijdens de vierde editie van de gratis Kindermiddag Vorden. Deze vindt plaats op zondag 30 juni van 14.00 tot 19.00 uur op de kasteelweide. Het thema van dit jaar is 'Kunstenmakers'. Hiervoor heeft de organisatie diverse kunstenaars uitgenodigd om hun kunsten te laten zien, met in het bijzonder woodcarving en zandsculpturen. Verder kunnen kinderen deze dag hun kleurplaat, van de op alle scholen uitgedeelde flyer, bij binnenkomst inleveren. En de middag mag dan in het teken staan van kinderen, ook aan de volwassenen is gedacht.

De organisatie Stichting Kindermiddag Vorden, bestaand uit de zussen Marieke en Monique Jansen, heeft ook dit jaar weer allerlei leuke kinderactiviteiten in petto. "We verklappen niet alles, sommige dingen blijven nog een verrassing", zo laten ze een tikje geheimzinnig weten. Naast genieten van demonstraties woodcarving en creatieve zandsculpturen, kunnen de kinderen vooral zelf aan de slag. Zo kan er getimmerd worden en wordt er gezamenlijk op een groot doek een kunstwerk geschilderd. Verder kunnen ze meedoen aan spellen zoals Twister, met grote blokken bouwen of een ritje maken op een van de pony's. Ook staat de draaimolen er weer en kunnen kinderen zich helemaal uitleven op het springkussen.

Tot slot zullen de hele middag steltenlopers rondlopen op het terrein. Voor kinderen zijn alle activiteiten deze middag, inclusief ranja en pannenkoeken bakken, helemaal gratis. "Dit met dank aan alle sponsoren (zowel bedrijven als particulieren) en de vele vrijwilligers die zich ieder jaar inzetten er een feestje van te maken. Zonder hen was dit niet mogelijk", zo benadrukken Marieke en Monique.

Optredens
Ook volwassenen hoeven zich tijdens de kindermiddag op zondag 30 juni niet te vervelen. Zij kunnen onder het genot van een hapje en een drankje (tegen betaling) genieten van de lokale bands Mickey Mash en Turnpike, die speciaal voor deze middag komen spelen.

Parkeervoorzieningen
De organisatie roept mensen op vooral met de fiets en/of lopend te komen, aangezien er geen parkeergelegenheid is op de kasteelweide. Wie toch met de auto komt, kan parkeren bij op het parkeerterrein van de Aldi en De Bleek (bij de glasbakken). Vanaf hier rijdt bovendien treintje Bello op en neer om bezoekers naar het terrein van de Kindermiddag te brengen.

Meer informatie
Voor meer informatie, aanmelden als vrijwilliger of sponsor, zie de Facebookpagina van Stichting Kindermiddag Vorden of stuur een mail.


facebook.com/stichtingkindermiddagvorden

stichtingkindermiddagvorden @hotmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden