Team en bestuur van Present aan het werk in een tuin in Bronckhorst. Foto: Present Bronckhorst
Team en bestuur van Present aan het werk in een tuin in Bronckhorst. Foto: Present Bronckhorst

Bestuur en team Present helpen echtpaar in de tuin

BRONCKHORST - De helft van het bestuur en het team van Present Achterhoek stak in juni zelf de handen uit de mouwen en hielp een echtpaar in Bronckhorst met achterstallig werk in hun tuin.

Want soms gebeuren er dingen in het leven die er voor zorgen dat de 'gewone' dingen blijven liggen; ziekte, een ongeluk, zorg voor familie. Dat allemaal naast een baan en het huishouden en voor je het weet, raak je overbelast. De sociaal consulent van de gemeente Bronckhorst vroeg daarom aan Present of er een groep vrijwilligers was die het echtpaar wilde helpen.

De twee mannelijke bestuursleden gingen meteen voortvarend aan de slag en verwijderden een boom uit de tuin en staken de grasranden af. Ondertussen verwijderden de andere medewerkers van Present het vele onkruid. De bewoonster hielp hen mee.

Tijdens de koffie- en lunchpauze was er volop gelegenheid om met elkaar te praten en beter te leren kennen. En hoewel het niet is gelukt om de hele tuin onkruidvrij te krijgen, was het echtpaar erg blij met de hulp.

Twee weken later ging de andere helft van het bestuur en team aan de slag voor Present Winterswijk. Zij hielpen een alleenstaande, eenzame man met het opruimen van zijn woning. Hij was zelf begonnen met het verbouwen, maar dat is allemaal niet gelukt. Zijn reactie, toen de vrijwilligers klaar waren met de klus: "Jullie zijn goud waard voor mij." Het bestuur en team vonden het leuk om zelf actief 'Present' te zijn op deze zaterdagen!

Wie met collega's een maatschappelijk betrokken uitje wil organiseren en op die manier een bijdrage leveren aan een mooier en socialer Bronckhorst, neemt contact op met Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst, hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of bel 06-15136687. Meer informatie over Present staat op de site.


www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden