Het team van Mondzorg Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis
Het team van Mondzorg Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis (Foto: )

Open huis verbouwde praktijk Mondzorg Vorden

VORDEN – Mondzorg Vorden heeft een grondige renovatie/verbouwing ondergaan en tijdens het open huis op vrijdag 12 juli van 15.00 tot 17.00 uur is het voor belangstellenden mogelijk om het resultaat te komen bekijken.

Door Bernadet te Velthuis

Het pand van de voormalige tandarts Houtman aan Het Hoge 9, werd in 2011 overgenomen door de huidige praktijkeigenaar Matthijs Hermans. Toen dit jaar diverse onderhoudsklussen zich aandienden, besloot Hermans dat dit het moment was het helemaal te vernieuwen en tevens zijn eigen stempel erop te drukken. Het resultaat: een gemoderniseerde praktijk met de nieuwste aanpassingen die voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, een gezellig ingerichte wachtruimte én een extra behandelkamer, waardoor Mondzorg Vorden ruimte heeft voor nieuwe patiënten. "We zien groei, dus hiermee zijn we direct klaar voor de toekomst", laat Hermans weten.

Overname praktijk
Matthijs Hermans, oorspronkelijk uit Vorden en tegenwoordig woonachtig in Lochem, studeerde in 2007 af en kwam in dienst bij de toenmalige tandarts en praktijkeigenaar Wim Houtman. Mede dankzij de prettige samenwerking, en het feit dat Houtman zijn carrière wilde afbouwen, was de overname in 2011 een feit. Hermans: "Ik had altijd al een eigen praktijk voor ogen en alles voelde goed. De praktijk waar ik al werkte, maar ook het dorp en de mentaliteit waar ik als oud-Vordenaar natuurlijk mee bekend ben." Voor Hermans een nieuwe uitdaging, voor Houtman een mooie manier om het rustiger aan te doen om uiteindelijk eind 2012 met pensioen te gaan.

Verbouwing en resultaat
Vanwege de grondige verbouwing en renovatie is de praktijk, voor de meest ingrijpende werkzaamheden, twee weken gesloten geweest. Maandag 6 mei kon men weer terecht voor afspraken, al moesten nog de nodige puntjes op de 'i' gezet worden. Maar nu is alles gereed en mag iedereen het resultaat komen bekijken tijdens het open huis.

Hermans is trots op het resultaat. De wachtruimte, waar men aan een grote leestafel plaats kan nemen en waar de balie zich bevindt, heeft een moderne uitstraling en kleur gekregen. Hermans: "De behandelruimtes zijn wel klinisch wit gebleven, dit vanwege de waarborging van de hygiëne. Verder zijn deze ruimtes alle vier volledig identiek ingericht (denk aan kastruimtes, apparatuur, e.d.), zodat alles altijd op dezelfde plek te vinden is. Aan de achterzijde van iedere behandelkamer is een open doorgang naar een ruimte waar de tandartsassistentes de gebruikte en benodigde materialen op de juiste manier kunnen opbergen/pakken. Dit alles is belangrijk vanwege de protocollen waar wij als tandartsen mee te maken hebben."

Team Mondzorg Vorden
Het pand mag dan volledig aangepakt zijn, de bekende gezichten blijven hetzelfde. Het team bestaat naast Matthijs Hermans en tandartsmedewerker Petra Pauw, uit Marga, Moniek, Sylvia, Tineke en Mariëlle. Ook werkt Hermans vrouw, mondhygiëniste met een eigen praktijk in Zutphen, een dag in de week mee.

Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen tijdens het open huis. Voor meer informatie, aanmelden als nieuwe patiënt of voor het maken van een afspraak, neem contact op.


0575 - 552 253

info@mondzorgvorden.nl

www.mondzorgvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden