Deze zomer dubbeltentoonstelling in Het Kunstgemaal
Vazen van Yvonne Visser. Foto: PR
Vazen van Yvonne Visser. Foto: PR

Deze zomer dubbeltentoonstelling in Het Kunstgemaal

BRONKHORST - De tentoonstellingen 'Haunted house' en '360 graden' zijn deze zomer gelijktijdig, van 6 juli tot en met 29 augustus, te zien in Het Kunstgemaal aan de Veerweg 1 in Bronkhorst. Maurice van Tellingen verbeeldt de stedelijke omgeving - met stoeptegels en bakstenen muurtjes - op een spannende manier vormgegeven in reliëfs. Daarnaast tonen kunstenaars Jelle Slof, Ingeborg Panjer, Rob Sweere, Frank Oude Weernink en Merel Jansen hun allernieuwste werk. Op zaterdag 6 juli tussen 14.00 tot 16.00 uur worden deze exposities geopend.

In 'Haunted house' laat kunstenaar Maurice van Tellingen zich inspireren door zijn directe omgeving in de stad. Hij concentreert zich op zomaar een putdeksel op straat, een schijnbaar lege zolderruimte of achtertuintjes die door kale betonnen schuttingen zijn omgeven. Hij toont beelden die hij zich herinnert uit zijn vroege jeugd, maar die tegelijk universeel zijn. Deze plekken worden verbeeldt in reliëfs en hebben dus een zekere diepte. Als je goed kijkt lijkt er soms iets niet te kloppen. Dat komt door de 'trompe-l'oeils' waarmee hij de kijker bewust op het verkeerde been zet.

In de tweede tentoonstelling '360 graden' is het meest recente werk te zien van Jelle Slof, Ingeborg Panjer, Rob Sweere, Frank Oude Weernink en Merel Jansen. Dit zijn kunstenaars die in de afgelopen vijf jaar al eerder in Het Kunstgemaal exposeerden. Hun nieuwste werk is het resultaat van hun persoonlijke en artistieke zoektocht in het kader van 'Talentenontwikkeling Gelderland 2018/2019'.

Joost Wolters, directeur van Stichting Het Kunstgemaal, heeft ze een jaar lang begeleid. Gevolg is dat ze met andere ogen naar hun werk zijn gaan kijken of naar hun rol als kunstenaar. Dat ze soms verrassende nieuwe richtingen zijn ingeslagen bewijst '360 graden'.

Verder is in de winkel van Het Kunstgemaal werk te zien van Yvon Visser. Zij studeerde in 1994 af aan de Gerrit Rietveld academie op de afdeling 'architectonisch vormgeven'. De laatste jaren werkt ze vooral met porselein in combinatie met andere materialen. Ze ontwerpt objecten, bekers, vazen, borden, lampen en sieraden.


hetkunstgemaal.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden