Het nieuwe koningspaar Joost en Femke Meenink woont nog pas kort in buurtschap Delden. Foto: PR.
Het nieuwe koningspaar Joost en Femke Meenink woont nog pas kort in buurtschap Delden. Foto: PR. (Foto: )

Nieuwe buren Koningspaar van Delden

VORDEN - Nog maar een paar weken wonen ze in de buurtschap Delden. Maar Joost en Femke Meening hebben werk gemaakt van hun inburgering want ze zijn meteen het nieuwe koningspaar van Delden geworden.

Buurtschap Delden kan terugkijken op weer een zeer geslaagde zomerse feestavond. Ruim honderd leden, kinderen en vrienden van de Buurtvereniging Delden kwamen vrijdag naar de feestelijk versierde schuur van de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg. Rond acht uur opende voorzitter Marieke Rossel de avond waarna Henk Groot Roessink, de koning van vorig jaar, het openingsschot mocht lossen voor het vogelschieten. Met dit schot konden de overige spelen ook van start gaan, waaronder het ringsteken, klompenbord, vaste- en vrijebaan schieten voor volwassenen. De kinderen konden zich vermaken met de stoelendans, ringsteken en het klompenbord. Er was ook een disco-springkussen waar de kinderen zich lekker op konden uitleven.
Bij het vogelschieten streden 55 schutters om de titel koning of koningin van Delden 2019. Het werd een spannende strijd. Halverwege de zesde ronde na 297 schoten schoot Joost Meenink onder luid applaus van de buurtgenoten de laatste houten resten van vogel van de paal. Hij woont met zijn Femke en hun drie kinderen sinds een aantal weken in de buurtschap. Na de huldiging van de prijswinnaars en het koningspaar bleef het nog lang gezellig in Delden.

Uitslagen
Kinderspelen: winnaars stoelendans: drie tot en met zes jaar: Matthias Calkhoven; zeven jaar en ouder: Esmee Bos. Ringsteken: 1. Dion Eggink; 2. Nick Eggink; 3. Iris Eggink. Klompenbord: 1. Kim Roerdink; 2. Hugo Schouten; 3. Sanne Vruggink. Volksspelen volwassenen: Vogelschieten: Koning: Joost Meenink; Kop: Dennis Regelink; Staart: Theo Hamer; Linker vleugel: Bennie Bloemendaal; Rechter vleugel: Henri Eggink. Ringsteken: 1. Derk Besselink; 2. Gerdien Ligterink; 3. Saskia Groot Antink. Klompenbord: 1. Henri Eggink; 2. Nick Eggink. Schieten vaste baan: 1. Henri Eggink; 2. Frank Bloemendaal; 3. Quinten Eijgenraam. Schieten vrije baan: 1. Marcel Vruggink; 2. Frank Bloemendaal; 3. Gerben Vruggink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden