Zomerconcert van Harmonie Vorden

Zomerconcert van Harmonie Vorden

VORDEN - De ruim vijftig leden van Harmonie Vorden hebben de afgelopen tijd druk gerepeteerd en zijn helemaal klaar voor het afwisselende en luchtige programma van het openlucht zomerconcert, waarmee het seizoen wordt afgesloten. Dit concert op het Marktplein in Vorden is op zondagmiddag 14 juli.

Het afgelopen jaar was muzikaal weer succesvol met het Maestro-concert in de sporthal, het kerstconcert in de Dorpskerk, de sinterklaasintocht bij Kasteel Vorden, de Avondvierdaagse en de buurtfeesten. En voorafgaand aan de zomervakantie treedt het harmonieorkest onder leiding van Nikki Kleijsen nog één keer op. Waar dit slotconcert voorheen op donderdagavond werd gehouden, is nu volgens voorzitter Erwin Sportel bewust gekozen voor de zondagmiddag om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. De concertcommissie heeft een programma samengesteld waarbij er voor iedereen wel wat te genieten valt. Het publiek zal in ieder geval een heel ander repertoire horen dan men gewend is van de straatoptredens.
De orkestleden hebben er veel zin in om te laten zien dat exact 150 jaar nadat in Vorden de eerste harmonieklanken klonken, muziek maken nog steeds heel goed in de huidige tijd past. En om er voor te zorgen dat de aankomende 150 jaar nog steeds muziek klinkt in Vorden organiseert de Harmonie een Instrumententuin die voor en na het concert bezocht kan worden. Allerlei instrumenten kunnen daar worden uitgeprobeerd en de jongeren van het jeugdorkest kunnen er alles over vertellen en zelfs laten horen. Bij elk getest instrument wordt een stempel gegeven en IJssalon Lekker! geeft bij vijf stempels een gratis ijsje weg.
Het concert begint op zondag 14 juli om 14.30 uur. Bij slecht weer gaat het concert gewoon door, maar wordt uitgeweken naar het Kulturhus.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden