Het nieuwe koningspaar van de Medlertol Paul en Joke Zents. Foto: PR.
Het nieuwe koningspaar van de Medlertol Paul en Joke Zents. Foto: PR. (Foto: )

Paul Zents opnieuw schutterskoning Medlertol

MEDLER - Het zijn gegevens die ongetwijfeld ergens terug te vinden zijn in de archieven van de organiserende Stichting Oranjefeest Medlertol. Maar dat er zaterdagavond maar liefst 349 schoten nodig waren om uiteindelijk Paul Zents (62) tot 'Koning van de Medlertol' te kronen mag wel uitzonderlijk worden genoemd. "Misschien wel een record. De vogel was dit jaar namelijk ontzettend taai", zo concludeerde voorzitter André Knoef van de organiserende stichting zaterdagavond toen hij samen met secretaresse Erna Otten het nieuwe Koningspaar na bijna drie uur schieten 'kroonde'. Paul Zents koos zijn vrouw Joke, die in allerijl werd opgetrommeld om naar café-restaurant 't Wapen van 't Medler te komen. tot 'zijn' koningin. In totaal namen 53 schutters deel aan het vogelschieten.

Door Jan Hendriksen

Het was niet voor het eerst dat Paul Zents tot schutterskoning van de Medlertol werd uitgeroepen. Ook in 2004 schoot hij de laatste resten van de houten vogel naar beneden. Toen vond het vogelschieten nog plaats op de zaterdagmiddag, achter de loods van de werktuigenvereniging Medo aan de Onsteinseweg.
Het was wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst die zaterdagmiddag met medewerking van Harmonie Vorden de 94ste editie van het Oranjefeest Medlertol, op de parkeerplaats van 't Wapen van 't Medler, officieel opende. "Een van de talrijke buurt- en Oranjefeesten in onze mooie gemeente die vroeger veelal gerelateerd waren aan de periode dat de graanoogst plaatsvond."
Het traditionele feest ging vrijdag van start met een spelmorgen voor leerlingen van basisschool De Kraanvogel uit Kranenburg. Zij konden zich uitleven op het complex van touwtrekvereniging Vorden. Vrijdagavond was het tijd voor 'De Vrienden van Medler Live'. Een onvervalste playbackshow waaraan vier kinderacts en elf volwassenenacts deelnamen. De creativiteit van een aantal Medlerse families was ongekend. Ze kwamen met meerdere originele acts voor het voetlicht. De publieksjury in de feestzaal van 't Wapen van 't Medler wees uiteindelijk Gerrit en Erna Otten als winnaars aan: zij traden op als Gait-Willem en Egberdina met het nummer 'Omdat ik zoveel van je hou' van Willy en Willeke Alberti. Bij de jeugd wonnen Anouk Arfman, Dana Eelderink, Dieze Berends, Melissa Weenk en Kimberly Weenk de show met het nummer 'Don't call me up' van Mabel. Op zaterdagmiddag was het feest ingeruimd voor de volks- en kinderspelen. Bij het slotfeest op zaterdagavond zorgde De Sleppers uit Ruurlo voor de muziek.

Uitslagen
Vogelschieten: romp: Paul Zents (Koning); kop: André Knoef; rechtervleugel: Joost Bloemendaal; linkervleugel: Bert Schotman; staart: Romy Knoef.
Jeugd vogelschieten: romp: Lianne Hulstijn (Jeugdkoning); kop: Dana Eelderink; linkervleugel: Mathieu Hulstijn; rechtervleugel: Mathieu Hulstijn; staart: Sem Giesen.
Lepeltjes schieten: 1. Bert Fokkink; 2. Herbert Hulstijn 3. Erik Hulstijn.
Varkensbaan (Varkens schieten):
1. Henk Meijerink; 2. Herbert Fokkink; 3. Bert Berenpas.
Bierpulschuiven: 1. Gerrie Enzerink; 2. Sander van Duin; 3. Nienke Enzerink.
Blikschieten (luchtkanon): 1. Harm Boersbroek; 2. Jan Hendriksen; 3. Wendy Groot Nuelend.
Sjoelen: 1. Herbert Wenneker; 2. Herbert Fokkink; 3. André Klein Geltink.
Doeltrappen: 1. Tim Kamperman; 2. Tijmen Groot Jebbink; 3. André Klein Geltink.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden