Opzet Vordense Zomerfeesten totaal vernieuwd
De leden van de Vordense Zomerfeestcommissie en de Vordense horecaondernemers met op de achtergrond het Marktplein waar een centrale feesttent zal komen. Foto: PR.
De leden van de Vordense Zomerfeestcommissie en de Vordense horecaondernemers met op de achtergrond het Marktplein waar een centrale feesttent zal komen. Foto: PR. (Foto: )

Opzet Vordense Zomerfeesten totaal vernieuwd

Horeca centraliseert activiteiten in Marktplein

Door Jan Hendriksen

VORDEN - De Vordense Zomerfeesten hebben dit jaar voor het eerst een totaal andere opzet en een duidelijk vernieuwend karakter. Met dank aan de samenwerkende Vordense horeca (Bakker, De Rotonde en De Herberg) en de Commissie Vordense Zomerfeesten. Om iedereen de gelegenheid te bieden om te genieten van de Vordense Zomerfeesten én de Zwarte Cross zijn de feesten dit jaar bovendien een week later geprogrammeerd. Ze prijken nu van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 juli op de agenda.

De meest in het oog springende verandering is dat de gezamenlijke horeca alle activiteiten heeft gecentraliseerd op het Marktplein. Tot vorig jaar organiseerde de horeca elk afzonderlijk een eigen programma rond hun eigen onderneming. "Nu doen we dat gezamenlijk in een sfeervolle ambiance op het Marktplein waar een grote open megatent wordt geplaatst waar we voor de bezoekers naast een hoofdpodium volop 'beleving' willen creëren", zo laten Patricia ten Barge (De Herberg) en Liesbeth Geubels (Bakker) namens de gezamenlijk horeca weten. De drie horecaondernemingen hadden altijd al een intensieve samenwerking tijdens de Zomerfeesten en ook tijdens Koningsdag. "Maar die hebben we nu duidelijk versterkt. Er vond altijd al een uitwisseling van munten plaats. Die hebben we nu onder één noemer gebracht: een speciale Vordense Zomerfeestmunt", zegt Liesbeth Geubels. Patricia ten Barge is er van overtuigd dat met de centralisatie van de horeca-activiteiten het gezellige karakter van de Zomerfeesten nog verder zal worden uitgebouwd. Zeker nu de kermisattracties over de gehele Dorpsstraat worden geplaatst, vanaf het voorplein bij de Dorpskerk tot aan Hotel Bakker. Zo ontstaat een mooi aaneengesloten feestgebied waar het gezellig toeven is."

Topbands
Inmiddels zijn er al tal van bands en artiesten voor de Zomerfeesten gecontracteerd. Zo zullen onder meer DJ Cristo, Vangrail, Jackfire, De Dikdakkers en Holland's Got Talent winnaars DDFCREW optreden en zullen de Vordense bands Strike en Opschaakl'n tijdens Beugelrock op vrijdagavond hun opwachting maken. Ook staat er op vrijdag nog Blagenrock met DJ Mike van Doorn geprogrammeerd. "Kortom een zeer afwisselend muziekprogramma waar we best een beetje trots op zijn", aldus Liesbeth en Patricia.

NK standwerkers
Namens de Commissie Vordense Zomerfeesten laat Stef Kruip weten dat ook die organisatie voor een vernieuwend programma heeft gekozen. Zo is er vrijdag een grote Zomermarkt met allerlei nieuwe standhouders. Ook vindt er vrijdag een NK standwerkersconcours plaats en een kinderbraderie. De strijd om de titel 'Beste Standwerker van Nederland' is weer volop in gang. Op veel markten worden deze zomer standwerkersconcoursen georganiseerd. "Van oudsher zijn de standwerkers grote publiekstrekkers en op een standwerkersconcours komen dan ook altijd veel mensen af. Logisch dus dat ze graag geziene gasten zijn. Hoewel het vak door steeds minder kooplieden wordt beoefend, is het allesbehalve uitgestorven. Nieuw talent dient zich gelukkig elk jaar weer aan. Zo ongetwijfeld ook in Vorden", zo verwacht Stef Kruip.

Kinderbraderie
Voor de kinderbraderie op vrijdag (14.00 tot 17.00 uur) kunnen kinderen zich aanmelden bij Bruna in Vorden. De huur van een hele kraam kost vijf euro en van een halve kraam 2,50 euro. Daarnaast is er voor de kinderen tijdens de braderie een springkussen en treedt er een clown op.
Op zaterdag vindt er tevens onder de titel 'Puur Vorden' een wandeltocht plaats en zaterdagmiddag zal de Hanzestad Big Band uit Deventer en diverse straattheater- en muziek-acts jong en oud vermaken en zorgen de diverse thema-bars voor heerlijke verrassingen. Zie hiervoor de speciale Vordense Zomerdagenkrant die volgende week als bijlage bij weekblad Contact Bronckhorst Noord en Midden verschijnt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden