Bomenbelangbestuur met (v.l.n.r. staand) Joost Bakker, Peter Bielars, Dick van Hoffen en Ab van Peer, zittend Gerlinde Bulten en Anneke Voorend. Foto: Karin Haarman
Bomenbelangbestuur met (v.l.n.r. staand) Joost Bakker, Peter Bielars, Dick van Hoffen en Ab van Peer, zittend Gerlinde Bulten en Anneke Voorend. Foto: Karin Haarman

Nieuw bestuur Vereniging Bomenbelang Bronckhorst

Algemeen

BRONCKHORST - Vereniging Bomenbelang Bronckhorst kent sinds 6 juli een nieuw bestuur. Op de ledenvergadering werd als nieuwe voorzitter Ab van Peer uit Baak gekozen en als nieuwe penningmeester Anneke Voorend uit Zelhem.

Ab van Peer woont sinds drie jaar in de gemeente Bronckhorst en sloot daarmee een internationaal werkzaam leven af. In het verleden werkte hij onder meer bij de Bomendienst van de Heidemij (nu Arcadis) als specialist op het gebied van groeiplaatsonderzoek.

Anneke Voorend werkte in het onderwijs als docent economie en bij gemeenten als beleidsadviseur onderwijs en manager bureau leerplicht en voortijdig schoolverlaten. Ze is lid van de Participatieraad van gemeente Bronckhorst. Ze heeft meerdere bestuurservaringen (volleybalvereniging, kinderdagverblijf, openbaar onderwijs, stichting weeshuis), ook als penningmeester.

De overige bestuursleden zijn Peter Bielars (secretaris), Dick van Hoffen, Joost Bakker en Gerlinde Bulten.

Vereniging Bomenbelang bestaat al sinds 1997. Ze is opgericht door mensen die zich inzetten voor het behoud van groen, in het bijzonder monumentale bomen, karakteristieke lanen én onmisbare landschapselementen van de Achterhoek zoals houtwallen, stijlranden langs de oude essen en groepjes knotwilgen en hagen. Aanvankelijk beperkte de aandacht zich tot Vorden, maar toen de gemeente Bronckhorst in 2005 ontstond, verbreedde die zich tot het gehele grondgebied van zo'n 30.000 hectare.

Kijk voor meer informatie op de site of bel 0575-470 530.


www.bomenbelang.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant