Alle kanjers bij elkaar. Foto: PR
Alle kanjers bij elkaar. Foto: PR

Sophie, Stan en Sven jeugdkampioenen 2019

VORDEN - Nadat op dinsdagavond 9 juli de laatste jeugdwedstrijd was gevist (uitslag zie vorige editie) kon de balans worden opgemaakt: Sophie van Zeeburg, Stan Dekkers en Sven Plant werden uitgeroepen tot jeugdkampioenen 2019.

Het was de bedoeling om in totaal zes wedstijden te vissen, maar de weersvooruitzichten bij aanvang van de vierde wedstrijd waren dermate slecht (onweer en zware regen), dat de wedstrijdleiding besloot deze wedstrijd af te lassen. Achteraf bleek dat gelukkig ook de enige juiste beslissing.

De beste vier wedstrijden tellen mee voor de totaaluitslag. Het bleef tot het einde spannend want het kon nog alle kanten op. Bij de jeugd tot twaalf jaar was het zo spannend dat er na het optellen van de vier beste wedstrijden twee winnaars uit de bus kwamen. Sophie en Stan hadden een gelijk aantal punten en zijn beide kampioen geworden in deze categorie. Bij de categorie tot zeventien wist Sven Plant door het vissen van een ijzersterke laatste wedstijd het kampioenschap in de wacht te slepen.

In totaal werden er in vijf wedstrijden door alle deelnemers 375 vissen gevangen, wat resulteerde in een totaal gewicht van 39.380 kilogram. Maar er was nog een prijs te verdienen. Diegene de meeste vis had gevangen mocht ook een mooie beker in ontvangst nemen. Stan Dekkers mocht dit jaar deze beker mee naar huis nemen, hij wist maar liefst 59 vissen te vangen.

HSV De Snoekbaars Vorden heeft dit seizoen veel nieuwe gezichten gezien tijdens de cursusavonden en ook met de wedstrijdjes. De vereniging is hier natuurlijk hartstikke blij mee en hoopt iedereen volgend seizoen terug te zien. Neem dan gerust een vriendje, broertje of zusje mee.

Voor alle overige deelnemers die niet bij de eerste drie zijn geëindigd werd er ook een bekertje uitgereikt en een ook zij ontvingen een mooie envelop met inhoud. De avond werd afgesloten met chips en een blikje frisdrank.

De jeugdleiders bedanken alle jeugdleden, jeugdleiders en ouders voor weer een mooi seizoen jeugdvissen. Zij wensen iedereen een hele fijne vakantie met veel (vis) plezier.

UITSLAG 2019
Categorie 6 t/m 11 jaar:

1. Sophie van Zeeburg en Stan Dekkers,
2. Jelmer van Zeeburg,
3. Noah Bolink,
4. Dennis Kettelerij,
5. Keano Heijink,
6. Matthijs ten Ham.

Categorie 12 t/m 16 jaar:1. Sven Plant,
2. Dylan Mulder,
3. Joas Woestenenk,
4. Sem Giezen.

Meer berichten