Vordenaar Arie Winkel heeft uit sympathie aangegeven de helft van de kosten voor de huur van de kasteelweide voor zijn rekening te nemen omdat hij van mening is dat het niet zo mag zijn dat evenementen als de Kastelenrit niet op de kasteelweide plaats kan vinden. Foto: Jan Hendriksen.
Vordenaar Arie Winkel heeft uit sympathie aangegeven de helft van de kosten voor de huur van de kasteelweide voor zijn rekening te nemen omdat hij van mening is dat het niet zo mag zijn dat evenementen als de Kastelenrit niet op de kasteelweide plaats kan vinden. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Kasteelweide weer thuisbasis Kastelenrit

Vordenaar Arie Winkel steekt In de Reep'n flinke helpende hand toe

Door Jan Hendriksen

VORDEN - De start en finish van de jaarlijkse Kastelenrit van de Vordense menvereniging In de Reep'n is op zondag 11 augustus na drie jaar weer op de kasteelweide van Kasteel Vorden. Met dank aan Vordenaar Arie Winkel die uit sympathie heeft aangegeven de helft van de kosten voor de huur van de weide aan de Horsterkamp voor zijn rekening te willen nemen. Ook is In de Reep'n op zoek naar 'Vrienden van de Kastelenrit' die financieel het evenement willen ondersteunen.

Nadat jarenlang de start en finish aan de Horsterkamp hadden plaatsgevonden werd drie jaar geleden in verband met de te hoge kosten voor de huur van de kasteelweide en de elektriciteit - en watervoorziening uitgeweken naar een weiland bij Kasteel Den Bramel. "Dit was een prima plek waarvan de deelnemers en toeschouwers enorm genoten en de vereniging graag ook dit jaar weer gestart was. Echter heeft mevrouw Blom, eigenaresse van Kasteel Den Bramel, vroegtijdig aangegeven dat ze gezien haar leeftijd het evenement rond haar kasteel te druk vond worden en de vereniging uit moest kijken naar een andere locatie", zo verklaart bestuurslid Jan ten Damme van In de Reep'n.
De Kastelenrit-commissie van In de Reep'n heeft meerdere opties bekeken en haar oor te luister gelegd binnen de Vordense gemeenschap. Hieruit kwam naar voren dat een groot aantal mensen van mening was dat de start en finish van een dergelijk evenement toch moest plaatsvinden op het terrein bij Kasteel Vorden. "Nostalgische rijtuigen horen in Vorden bij een kasteel", zo vonden tal van Vordenaren. Om dit financieel mogelijk te maken is vervolgens een actief sponsorbeleid opgestart en probeert In de Reep'n momenteel 'Vrienden van de Kastelenrit' te werven. Jan ten Damme: "Voor slechts tien euro per jaar steunt men deze mooie rit al."
Voor aanmelding en informatie hierover zie onderstaande websites.

Sympathie
Vordenaar Arie Winkel heeft uit sympathie aangegeven de helft van de kosten voor de huur van de kasteelweide en electra-/watervoorziening aan de Horsterkamp voor zijn rekening te willen nemen omdat ook hij van mening is dat het niet zo mag zijn dat evenementen als deze niet op de kasteelweide plaats vinden. "We hebben in Vorden een perfecte locatie voor hippische en andere evenementen bij Kasteel Vorden aan de Horsterkamp en dan kan het niet zo zijn dat organisaties om financiële redenen af gaan haken."

Kwaliteit
De kwaliteit van de aanspanningen die elk jaar aan de Vordense Kastelenrit deelnemen is erg hoog. Dit is ook een van de redenen waarom de leden van de NVTG (Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij) graag naar Vorden komen. Zij willen zich graag onderling meten met elkaar en punten verzamelen voor het Nederlands kampioenschap. Daarnaast leent zich Vorden prima voor het aangespannen rijden; de kastelen, de zandwegen en de landgoederen ademen allemaal nog de nostalgische sfeer van wel eer uit.

Oudste
De Vordense Kastelenrit is een van de oudste ritten in ons land die voor authentieke rijtuigen wordt georganiseerd en vindt dit jaar voor de 43ste keer plaats. Er zullen naar verwachting zondag 11 augustus ongeveer vijftig aanspanningen aan de rit deelnemen die afgesloten wordt met een defilé met presentatie in de Dorpsstraat in Vorden.

www.kastelenrit.nl
www.indereepn.nl

 
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden