Claudia&Manito
Claudia&Manito (Foto: Manito)

Romantisch concert Claudia y Manito

VORDEN - Romantische muziek die helemaal past bij de late avond in de Kapel aan de rand van het Bosket van landgoed de Wildenborch: Claudia y Manito treden er op vrijdag 16 augustus op.

Vanaf 21.30 uur spelen zij in de Wildenborchse Kapel hun repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt instrumentale stukken op de Paraguayaanse harp, de Zuidamerikaanse variant op de klassieke harp: melancholische Argentijnse zamba’s en ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt zij Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt ze zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel dat deze muziek in zich draagt.
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.
Kaarten à 10 euro zijn te koop bij Bruna in Vorden of via de website van Cultuurfonds Vorden. En als er nog plaats zou zijn: aan de zaal.

www.cultuurfondsvorden.nl

Meer berichten