Oogstdankviering

Oogstdankviering

BAAK/WICHMOND - Ook dit jaar wordt er een oogstdankviering gehouden bij de Veldkapel aan de Vordenseweg, tussen Baak en Wichmond. Dit jaar is het op zaterdag 17 augustus, om 19.30 uur.

Van deze viering is de plaatselijke afdeling van LTO Noord (Land- en Tuinbouw Organisatie) al jaren de initiatiefnemer. Marja Hartman is daarvan de voorzitter en zij hoopt de bijeenkomst ook dit jaar weer te kunnen openen en sluiten. De viering heeft een oecumenisch karakter. Voorgangers zijn dit keer Harry Scheve, pastoor van de rooms-katholieke parochie HH Twaalf Apostelen, en Tim Wiersum, predikant van de protestantse kerk Wichmond.

Het thema van deze oogstdankviering 2019 is: 'Verandering'. Dit is iets waar we allemaal mee te maken hebben. Er verandert veel in de wereld, en op allerlei terreinen. Soms is het moeilijk om alle veranderingen bij te houden en soms lijkt het wel alsof ze ons worden opgedrongen. Maar het is zeker niet allemaal negatief. Veranderingen kunnen ook nieuwe kansen bieden. Ze kunnen uitnodigingen zijn om anders te gaan leven en nieuwe perspectieven te ontdekken. Wat voor hulp biedt het geloof hierbij?

De veldkapel is gebouwd in oorlogstijd, in 1942. In die tijd werden er bij de kapel regelmatig vieringen in de open lucht gehouden. Maar ook na de oorlog bleef dit monument een plek van gebed en bezinning. Iedereen is van harte welkom bij deze oecumenische viering. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de St. Martinuskerk in Baak

Muziekvereniging Nieuw Leven zal ook dit keer de dienst muzikaal begeleiden, zoals ze dat al jaren doen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden