Tweemaal winst voor Victor Steeman.  Foto: Damon Teerink
Tweemaal winst voor Victor Steeman. Foto: Damon Teerink (Foto: )

Victor Steeman wint tweemaal in Tsjechië

BRONCKHORST - Het waren een drukke dagen voor de IDM Supersport 300 gastrijder en Hamove-clublid Victor Steeman. In het Tsjechische Most won hij naast de kwalificaties ook twee races. Punten leverde dat echter niet op omdat hij als WK gastrijder deelnam.

Naast de twee kwalificaties stond op zaterdag ook de eerste race van het weekend op het programma. In de eerste kwalificatie was de baan nat, maar Steeman voelde zich uitstekend thuis in deze omstandigheden. Hij was de snelste voor landgenoten Rick Dunnik en Melvin van der Voort. Voor de tweede kwalificatie was opnieuw gaan regenen. Het werd een rommelige sessie met drie rode vlag situaties. De top-drie bleef in de tweede sessie ongewijzigd.
Bij de start van de eerste race was de baan aan het opdrogen, maar de rijders gingen wel van start op regenbanden. Aan kop sloeg Steeman vanaf de eerste ronde een gat ten opzichte van de concurrentie. Hij bouwde zijn voorsprong uit naar ongeveer tien seconden ten opzichte van de groep die vocht voor plaats twee en liet zich niet meer verrassen.
Steeman wist ook de tweede race winnend af te sluiten, na een mooi duel met zijn Freudenberg teamgenoot Toni Erhard (Dld.). Beide rijders die uitkomen op een KTM slaagden erin van hun concurrenten weg te rijden. In de slotfase nam Steeman een kleine voorsprong op zijn Duitse teamgenoot en gaf die niet meer uit handen. Hij en zijn begeleider Hans Smees waren dan ook dik tevreden over de resultaten, omdat het er in het begin van de week nog niet naar uitzag dat Steeman hoge ogen zou gooien in Most. Hij was namelijk nog herstellende van de valpartij van twee weken geleden in het Duitse Schleiz.
Steeman bleef maandag en dinsdag ook nog in Most om nieuwe onderdelen te testen voor het Freudenberg team. Het team en Steeman hopen nog wat extra snelheid te kunnen vinden voor het verdere verloop van het WK Supersport 300 seizoen. De volgende ronde van het IDM-kampioenschap is van 6 t/m 8 september op het TT Circuit Assen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten