Jan Willem Arendsen en Thijs Bulten de snelste mannen bij de Vetnippel Trophy dit jaar. Foto: Henk Teerink
Jan Willem Arendsen en Thijs Bulten de snelste mannen bij de Vetnippel Trophy dit jaar. Foto: Henk Teerink (Foto: )

Jan Willem Arendsen pakt Vetnippel Trophy

Prachtige wedstrijden en veel publiek op de Kranenburg

KRANENBURG - De jaarlijkse clubcross van de V.A.M.C. 'de Graafschaprijders' heeft ondanks de vakantieperiode toch weer kunnen rekenen op een goede deelname van rijders. Zij streden afgelopen zaterdag in de Kranenburg om de Vetnippel Trophy, die uiteindelijk gewonnen werd door Jan Willem Arendsen.

Vooral in de solo seniorenklasse was de deelname groot. Bij de jeugd 50cc, 85cc, quads en zijspannen viel de deelname wat tegen. Dat kon de pret niet drukken want de wedstrijden waren er niet minder mooi om. Het publiek genoot ondanks een enkele regenbui van het spektakel van de heren en dames die meestreden om de felbegeerde prijs.
Tegen 13.00 uur begonnen de trainingen met meteen daarna de wedstrijden. In de verschillende manches werd er gestreden om in de finale te komen. Spannende wedstrijden en mooie inhaalacties kenmerkten de middag in de verschillende klassen. Een enkele valpartij hoorde er ook bij maar gelukkig kon iedereen op eigen krachten weer huiswaarts keren.
De jeugd heeft de toekomst en bij de 50 cc was het Mats Plekkenpol die liet zien dat hij uit het goede hout was gesneden. Hoe kan het ook anders met vader Erwin die verschillende titels in de ONK enduro op zijn naam heeft staan. Mats pakte in de finale meteen de koppositie maar Ismael Traore gaf het hem niet cadeau. Beide jeugdrijders maakten er een mooie show van, en uiteindelijk bleef Mats de goed rijdende Ismael voor. Jens Hallema had felle tegenstand van Jasper Harmsen in de 85 cc. Beide heren reden verschillende keren zij aan zij maar de winst ging naar Jens. Stan de Kort werd achter Jasper derde.

Zijspannen
Genieten was de klasse zijspannen, ondanks de matige opkomst van teams. Degenen die wel reden maakten er een mooi spektakel van en gaven elkaar niks toe. Dicht achter elkaar aan werd er met nog geen paar meter afstand gestreden om de winst. Voor het publiek leuk om naar te kijken want de rijders kwamen af en toe glijdend door de bochten, en het zand ging meters de lucht in. De winst ging naar Bjorn Dinkelman en Ge Nijenhuis. Rien Mombarg uit de Kranenburg werd met zijn bakkenist Jeno Martens tweede. De snelle dame in het veld Grada Hietbrink werd samen met Erwin Jansen derde.
Jammer was dat Lesley Nijenhuis de enige was bij de quads. Hij werd vervolgens ingedeeld bij de zijspannen en liet zien dat hij goed kon meekomen. Het zou mooi zijn geweest als het CRQF-team aanwezig was geweest. Misschien dat quad-ontwerper en -bouwer Gerben Vruggink iets kan doen in de toekomst.
De finale bij de solo senioren was er eentje om van te smullen. In de verschillende manches was al fel gestreden voor een startplek voor die finale, maar het mooiste werd tot het laatst bewaard, Jan Willem Arendsen en Thijs Bulten gaven elkaar geen duimbreed toe en maakten er mooie show van voor het publiek. Achter elkaar en zij aan zij kwamen ze door de bochten maar Jan Willem wist de gaatjes dicht te houden. Met een miniem verschil van een paar centimeter werd Thijs achter hem als tweede afgevlagd. Beide heren waren blij met de uitslag en feliciteerden elkaar meteen na afloop van deze prachtige finale. Mike Bokslag eindigde als derde in deze finale, waarin een drietal deelnemers onderuit was geschoven. Jan Willem Arendsen nam de prachtige Vetnippel Trophy bokaal in ontvangst die mooi plaatsje krijgt in zijn prijzenkast.

Dakar
Voorzitter Johannes van Kempen genoot van het vele publiek langs de kant en bedankte de grondeigenaren en de sponsoren die dit alles mogelijk maakten. Gerben Mullink, een van de organiserende Vetnippel Volgas leden hoopte dat er volgend jaar iets meer deelnemers aan de start staan. Ook zou hij het super vinden als er net zoals een aantal jaren geleden weer wat Dakar-materieel tentoongesteld gaat worden met andere gemotoriseerde takken van motorsport. De catering op het terrein was zoals gewoonlijk prima verzorgd. Menig deelnemer en bezoeker genoten daar na afloop van, onder een stralend zonnetje.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden