Taxateur Arie Molendijk. Foto: PR
Taxateur Arie Molendijk. Foto: PR (Foto: )

Boekentaxateur Arie Molendijk naar Vorden

VORDEN - De bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam komt naar Vorden. Op donderdag 29 augustus houdt hij zitting in hotel De Gravin van Vorden (Stationsweg 24) om taxaties te verrichten. Wie meent zeldzame boekenin bezit te hebben zoals (staten)bijbels, oude (met de hand ingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten, kan die door Molendijk op waarde laten schatten.

Meer dan 2000 taxatiedagen heeft Arie Molendijk inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië is hij op dit gebied een begrip. Hij baseert zijn taxaties op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen en werkt al jarenlang samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hem gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij met twee andere experts te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen.
De kosten voor een taxatie, die niet via foto's, telefoon of e-mail worden uitgevoerd, bedragen 5 euro voor één tot een tiental boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Belangstellenden krijgen alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is indien gewenst mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.
De taxatiemiddag in Vorden duurt van 13 tot 16 uur. Nadere Informatie niet bij het hotel maar op onderstaande website. Indien gewenst kan ook geholpen worden met een eventuele verkoop of inbreng op een veiling. Ook wordt advies gegeven over eventuele noodzaak tot restauratie.

www.molendijkboeken.nl

Meer berichten