Finalisten Heren Enkel 3 rechts winnaar Bas van der Linden en links Kevin Brinke. Foto: Christiaan Brinkhorst
Finalisten Heren Enkel 3 rechts winnaar Bas van der Linden en links Kevin Brinke. Foto: Christiaan Brinkhorst (Foto: )

Zestiende Dijkman Bouw Open Tennistoernooi Vorden vlekkeloos

VORDEN - Maar liefst vijftien finales konden er worden gespeeld op de laatste dag van het het Dijkman Bouw Open Tennistoernooi, dat vorige week voor de zestiende keer werd gehouden op het 'Overspoor' in Vorden. De weervoorspellingen leken slecht maar toch kon er de hele week volgens planning worden gespeeld. In totaal werden er 165 wedstrijden afgewerkt.

Door een iets lagere deelname (168 spelers) dan voorgaande jaren kon er dit jaar voor het eerst op alle onderdelen in poules worden gestreden. Dit werd erg gewaardeerd door alle tennissers. Er werd ook dit jaar gespeeld in de categorieën 3 t/m 8. De deelnemers kwamen van 45 verschillende verenigingen voornamelijk uit Gelderland en Overijssel. Naast de 42 deelnemers van de Vordense vereniging waren de buurverenigingen Welgelegen uit Warnsveld, H.L.T.C. Het Elderink uit Hengelo en A.B.T.C de Wildbaan uit Borculo ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Elke dag was het gezellig druk langs de baan om de tennissers aan te moedigen en te genieten van toptennis. Op vrijdagavond bracht een DJ extra gezelligheid met muziek.
Op de afsluitende zondag was het ongekend spannend, met prachtige lange finales. In de Heren Enkel 3 won Bas van der Linden (Drijvers T.C.) na een spannende wedstrijd van Kevin Brinke (A.B.T.C. De Wildbaan). In de Dames Dubbel 3 ging de winst naar Anneleen Dijkman en Nadia Elsman, beiden van VTP Vorden. Tweede werden Lisette Dijkman van VTP Vorden en Veerle van de Kamp van Altec Aalten. De Heren Dubbel 3 werd gewonnen door Bart Willems van VTP Vorden en Carl Elshof van Haarlese T.C.. In de Gemengd Dubbel 3 zegevierden Roelof Ameshoff van TC Sprenkelaar en Manon de Rijk van A.L.T.V. Daisy.
Verder waren er ook weer enkele mooie finaleplaatsen voor de Vordense tennissers. Er was een eerste prijs in de Heren Enkel 5 voor Remco Tempels die na een zeer lange wedstrijd knap de zege binnenhaalde. Het jonge talent Bo Limpers scoorde een fantastische tweede plek in de Dames Enkel 6. Angeliek Schierholz sloeg een dubbelslag door met Wilma Leussink van TV Ruurlo de Dames Dubbel 6 en met Martie Dijkman de Gemengd Dubbel 6 te pakken. Wim Lentink en Johan Hakkenberg werden tweede in de Heren Dubbel 7. Het klapstuk van de middag was de compleet Vordense finale in de Heren Dubbel 8. Edwin Bruinsma en Martijn Schuerink trokken in een tie-break in de derde set aan het langste eind en wonnen van Jan Golstein en Rien Wabeke.
Dit vlekkeloos verlopen toptoernooi was zeker niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van hoofdsponsor Dijkman Bouw en cosponsors Wiltink installatiebedrijf, autobedrijf Groot Jebbink, Welland Nederland BV en Weulen Kranenbarg. En met deze weersomstandigheden kwam het materiaal van de sponsors Witte Smid en Achterhoek Party Service weer zeer goed van pas.

Meer berichten