De derby tussen Pax en Keijenburgse Boys leverde in 2018 veel spektakel op. Tijdens het Quick-toernooi treffen de clubs elkaar opnieuw. Archieffoto: Luuk Stam
De derby tussen Pax en Keijenburgse Boys leverde in 2018 veel spektakel op. Tijdens het Quick-toernooi treffen de clubs elkaar opnieuw. Archieffoto: Luuk Stam

Pax treft Vorden en Keijenburgse Boys op Quick-toernooi

HENGELO - Sportpark Het Elderink in Hengelo staat komend weekend in het teken van de eerste editie van het Quick-toernooi. De eerste elftallen van Pax, Keijenburgse Boys, Vorden en Ruurlo geven in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen acte de présence tijdens dit nieuw in het leven geroepen toernooi, dat is verdeeld over de vrijdag en de zondag. Alle clubs spelen twee wedstrijden.

Het Quick-toernooi begint op vrijdagavond 23 augustus om 19.00 uur met de wedstrijden Pax-Vorden en Keijenburgse Boys-Ruurlo. Het vervolg vindt plaats op zondag 25 augustus met om 13.00 uur Ruurlo-Vorden en om 14.00 uur Pax-Keijenburgse Boys. Alle wedstrijden hebben een reguliere speeltijd van twee keer 45 minuten.
Na dit toernooi mogen de clubs zich in eerste instantie opmaken voor een bekerwedstrijd. Op zondag 1 september speelt Pax in Bathmen tegen ABS, Keijenburgse Boys in Netterden tegen NVC en Ruurlo in Gendringen tegen VV Gendringen. Vorden speelt op dinsdag 3 september voor de beker thuis tegen NEO uit Borne.
De competitiestart staat gepland op zondag 22 september. Tweedeklasser Vorden opent die zondag in Druten met de uitwedstrijd tegen DIO'30. Pax en Ruurlo zullen elkaar dit seizoen vaker tegenkomen, want beide clubs zijn actief in de derde klasse C.

De Hengeloërs beginnen het seizoen met een uitwedstrijd tegen SP Lochem. Ruurlo ontvangt VVO uit Velp. Vierdeklasser Keijenburgse Boys trapt af in Harreveld met een uitwedstrijd tegen HMC'17.

Meer berichten