Loco-burgemeester Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst kwam het diamanten echtpaar feliciteren. Foto: Familie Schepers.
Loco-burgemeester Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst kwam het diamanten echtpaar feliciteren. Foto: Familie Schepers. (Foto: )

Gerard en Annie Schepers zestig jaar getrouwd

VORDEN - "Ik kom nog wekelijks in de zaal waar we zestig jaar geleden in het huwelijk traden. Want met het Vordens Mannenkoor repeteren we elke maandagavond in de raad/trouwzaal van de voormalige gemeente Vorden." Aan het woord is Vordenaar Gerard Schepers.

Door Jan Hendriksen

De 85-jarige Gerard en zijn vrouw Annie Schepers-Verhey (85) waren op 24 augustus zestig jaar getrouwd. Loco-burgemeester Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst kwam het diamanten echtpaar daar afgelopen vrijdagmiddag mee feliciteren. Gerard is er maar wat trots op. Hij is namelijk al 67 jaar lid van het Vordens Mannenkoor. Als tenor zingt hij elke maandagavond in Het Kulturhus nog als de beste mee. En daarnaast zingt Gerard al meer dan vijftig jaar bij het katholieke kerkkoor Cantemus Domino. "De stembanden doen het nog steeds goed."
Gerard en Annie ontmoetten elkaar voor het eerst op een bruiloft bij zaal Herfkens in Baak. Annie was daar op de bruiloft van een zus van haar. Gerard moest de kinderen van zijn broer ophalen. "En zo is het gekomen", vertelt Annie als we op een doordeweekse morgen eind augustus in de prachtige tuin aan de Van Heeckerenstraat de levensloop van het tweetal bespreken. "Hier hebben we niet altijd gewoond hoor. Toen we zijn getrouwd hebben we eerst een aantal jaren aan het begin van de Van Heeckerenstraat gewoond", zo wijst Annie richting Het Hoge.
Gerard werd in de Vordense buurtschap Linde geboren maar verhuisde op jonge leeftijd met zijn familie naar het dorp. Annie's geboortewieg stond in Velswijk net achter de Keijenborg.
"Ik ging altijd lopend naar de Kranenburg naar school", zo vertelt Gerard die als jonge jongen ging werken bij matrassenfabriek Raad in Vorden. Annie kreeg een betrekking in de huishouding bij de familie die destijds op Huize Kamphuizen in Vorden woonde. "Daar was ik intern." Na haar trouwen werd ze coupeuse bij kleermakerij Aartsen in Vorden. Gerard belandde in de woningstoffering. "In eerste instantie in Zutphen bij Van Zeben. Maar ik heb ook vele jaren gewerkt bij Visser in Vorden die destijds nog aan woninginrichting deed." De laatste jaren voor zijn pensionering was Gerard actief als 'leermeester' bij de Delta in Zutphen voor mensen met een beperking en een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Lopend
Annie kon lopend naar haar werk. Ze was hulp in de huishouding bij Het Beeckland. Ze zorgde daar niet alleen voor de was, maar ook voor de soep voor de leerkrachten. Scholieren konden bij haar een paracetamol halen én hun verhaal kwijt. Naast al haar werkzaamheden en gezin naaide ze ook menig gordijn voor de eind jaren zeventig geopende school De Vordering die inmiddels gesloten is. En ook was ze gastvrouw voor de Zonnebloem in Vorden. "Dankbaar werk waar ik veel plezier aan heb beleefd", zo vertelt ze tot slot terwijl ze een vers kopje koffie voor de wekelijkse hulp inschenkt.
Gerard en Annie Schepers hebben een dochter en een zoon met 'aanhang' en zes kleinkinderen en vieren hun diamanten huwelijksfeest begin volgende maand.

Meer berichten