Een deel van het team van TTV Vorden dat naar het EK in Ierland gaat. Foto: PR.
Een deel van het team van TTV Vorden dat naar het EK in Ierland gaat. Foto: PR. (Foto: )

Vordense touwtrekkers naar EK in Ierland

Negen TTV-leden in wisselende samenstellingen 'aan het touw'

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Ze zijn er stuk voor stuk helemaal klaar voor, de bonkige maar goedgespierde mannen van Touwtrekvereniging Vorden. In de afgelopen maanden is er namelijk intensief getraind op het prachtige clubcomplex in buurtschap Medler om zo goed mogelijk geprepareerd 'aan het touw' te staan tijdens de Europese Kampioenschappen deze week in Ierland. Er is een kans op medailles maar dan moet de loting gunstig uitvallen. Het niveau is namelijk erg hoog.

Onder leiding van clubtrainer/coaches Richard Berendsen en Martin Stofbergen is hard gewerkt voor de titelstrijd, van donderdag tot en met zondag bij het Breaffy House Hotel in Castlebar aan de Ierse westkust. Naast de wekelijkse trainingen op dinsdagavond aan de Ruurloseweg werd er ook tweemaal per week, op donderdagavond en zondagmorgen, in Borculo getraind bij TTV Heure waarmee TTV Vorden nauwe en warme contacten onderhoudt. Een groot deel van het Vordense selectieteam, bestaande uit Guus Hummelink, Arnold Winkels, Ard Reinders, Gerrit Uilenreef, Niels Kappert, Stefan Groot Nuelend, Peter Groot Nuelend, Richard Vliem en Gert Jan Vliem, nam vorig jaar nog deel aan het WK in Zuid-Afrika. Deze negen spelers zullen donderdag en vrijdag in verschillende samenstellingen deelnemen aan de EK clubkampioenschappen, in de 640-, 680- en 720 kilogram klasse.
"In de 720 kilogram klasse zullen we ons team aanvullen met spelers van onze trainingspartner TTV Heure", zegt voorzitter Gert Jan Vliem van TTV Vorden. Donderdag en vrijdag doen zo'n 125 clubteams mee aan de Open clubkampioenschappen. Of TTV Vorden voor medailles in aanmerking komt? Gert Jan Vliem: "We presteren dit seizoen goed in de gewestelijke competitie Oost van de Nederlandse Touwtrek
kers Bond (NTB). We hopen deze prestaties op het EK door te kunnen zetten. Maar of we goed genoeg zijn voor een podiumplaats. We zullen het zien. Het niveau is hoog, dus we moeten dan twee topdagen hebben."

Nationaal
Voor Gerrit Uilenreef, Ard Reinders, Richard Vliem, Stefan Groot Nuelend en Arnold Winkels volgt er na de clubkampioenschappen op donderdag en vrijdag nog een tweede ronde als deelnemers van de nationale teams in de 640-, 680-, 720 kilo- (met Heure, onder leiding van bondscoach Martin Stofbergen) en de Mix klasse voor jeugd-WK onder 23 op zaterdag en zondag. Dit laatste team bestaat uit spelers/sters van onder meer TTV Heure, OKIA uit Holten, Gelders Woude uit Gelderswoude (Z-H), Vriezenveen, Lagerwei uit Renswoude en Eibergen en staat onder leiding van bondscoach Gerben Jansen.

Gastheer
Na dit grote sportieve internationale evenement is TTV Vorden op zondag 15 september gastheer voor de Zomercompetitie van het Gewest Oost voor de gewichtsklassen 640- en 720 kilogram. In de 640 kilogram klasse staat TTV Vorden tweede in de tussenstand achter koploper TTV Eibergen en in de 720 klasse derde achter Koapmansboys uit het Twentse Tilligte en TTV Heure. De laatste competitieronde in de 600-, 680-, jeugd-, zestallen- en vrouwenklasse is op zondag 22 september in Eibergen. In de 680 kilogram-klasse maakt TTV Vorden nog kans op het kampioenschap. Met vijf punten achterstand op TTV Heure is er nog een serieus uitzicht op de hoogste plek op het ereschavot. Bij de zestallen (540 kilogram) is TTV Vorden nog ongeslagen en ligt het kampioenschap voor het oprapen.

Scholentoernooi
Op de zondag na de laatste competitiedag van het Gewest Oost, 29 september, houdt TTV Vorden op haar eigen accommodatie als slotstuk van het seizoen het jaarlijkse Scholentoernooi voor de groepen zeven en acht van de basisscholen in Bronckhorst en omgeving.

Meer berichten