De taak van Leontine en Wessel zit erop. Het nieuwe logo van De Dorpsschool is onthuld. Foto: Alice Rouwhorst
De taak van Leontine en Wessel zit erop. Het nieuwe logo van De Dorpsschool is onthuld. Foto: Alice Rouwhorst

Nieuwe logo Dorpsschool onthuld

VORDEN – De eerste schooldag na een lange zomervakantie is altijd een beetje spannend en bijzonder. Voor de kinderen van De Dorpsschool was het een extra bijzondere eerste dag. Want naast een lekker picknickontbijt op het schoolplein maakten ze kennis met het nieuwe logo van hun school. Deze kon, na een lange voorbereidingstijd tijdens het vorige schooljaar, eindelijk onthuld worden.

Door Alice Rouwhorst

Het was een blij en vrolijk weerzien op het plein achter de school midden in het dorp. Vakantieverhalen werden uitgewisseld tussen ouders, leerkrachten en kinderen en er werd alweer een stevig balletje voetbal gespeeld. Directeur Marit Ranzijn heette iedereen van harte welkom op deze eerste schooldag. Op haar vraag of de kinderen er weer zin in hadden, klonk een luid 'ja/nee'. Frisse tegenzin dus, zoals het hoort. Nadat het team aan de ouders en kinderen was voorgesteld, nodigde ze de aanwezigen uit om naar de voorkant van de school te gaan, waar het nieuwe logo, hangend boven de toegangsdeur, onthuld werd. Deze eer kwam de oudste achtste groeper, Wessel Vredenberg en de oudste vrijwilligster van de school, Leontine van de Ven, eens juf op De Dorpsschool, toe.

Onder het witte laken kwam een fris blauw bord tevoorschijn met daarop in een boog de schoolnaam in blauwe letters. Onder de naam staan drie figuren met een grote blauwe bol erboven en daaronder zeven kleinere bollen, allemaal in een andere kleur. Iedere bol staat voor een jaargroep en de verschillende kleuren van de bollen geven de unieke ontwikkeling weer die elk kind doormaakt in de groepen. Met als einddoel een evenwichtige achtste groeper, de grote bol, die voldoende bagage heeft voor de volgende stap. De drie figuren illustreren de samenwerking tussen de ouder(s), het kind en de leerkracht(en). Het nieuwe logo werd onder applaus en gejuich enthousiast ontvangen. 'Fris', 'Eigentijds', 'Sprekend' waren opmerkingen die ouders maakten. Oplettende Vordenaren hadden al eerder kennis gemaakt met het logo, zonder het te weten, want her en der in het dorp was het in blauw op het trottoir te zien.

"De Dorpsschool is in ontwikkeling en daar hoort een nieuwe huisstijl bij, anno nu. De school biedt door een optimale samenwerking met kinderen, ouders en teamleden een uitdagende Dalton ontwikkelomgeving. Dit gegeven wilde ik graag in het logo terugzien en wel zo dat het beeld voor zich zou spreken", vertelde Marit. Met deze opdracht ging Anne Meike Spauwen, moeder van twee kinderen op de school en van huis uit illustratrice, aan de slag. "Ik vertaal een visie, ideeën in beeld. Al pratend, schetsend en overleggend kwamen Marit en ik na wat bijschaven hier en daar tot een tevreden eindresultaat. Ook het team had een duidelijke stem. Samen met hen hebben we onder andere de blauwe kleur bepaald. Blauw, omdat dat staat voor betrouwbaarheid en vertrouwen. Een strakke, schreefloze letter die daadkracht en sterkte uitstraalt in een ronde vorm die veiligheid biedt. De onthulling vandaag was leuk en spannend. Het is fijn om te horen van andere ouders dat ze het ook mooi vinden." Alle uitingen van de school dragen het nieuwe logo en de website is tevens vernieuwd. Deze werd de eerste schooldag gelanceerd. Daarnaast kregen de kinderen allemaal een nieuw blauw t-shirt met het nieuwe logo. De Dorpsschool kan met het eigentijds beeldmerk de toekomst tegemoet gaan.


www.dorpsschool.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden