TTV Vorden (l) behaalde een derde plaats in de 640 klasse. Foto: PR.
TTV Vorden (l) behaalde een derde plaats in de 640 klasse. Foto: PR. (Foto: )

Gastheer Touwtrekvereniging Vorden tweemaal derde in zomercompetitie

VORDEN – Touwtrekvereniging Vorden is zondag, op haar eigen zonovergoten sportcomplex aan de Ruurloseweg in Medler, twee maal derde geworden op het eindtoernooi van het Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrekkers Bond (NTB). Zowel in de 720 kilogram klasse A als in de 640 kilogram klasse behaalde men brons.

Door Jan Hendriksen

Zondagmorgen kwam TTV Vorden in actie in de 720 kg A klasse. Dat is de zwaarste klasse in deze categorie. De touwtrekkers wisten hun derde plaats in het tussenklassement door te zetten tot op het podium. Door de eerste wedstrijd tegen het hoger geplaatste Koapmanboys te winnen, leek het er zondag op dat er even wat meer in zou zitten. Maar de latere wedstrijd tegen het sterke Eibergen zette het team weer met beide benen op de grond.

In de 640 kg klasse was het zondagmiddag een zeer spannende strijd. Eibergen had al een grote voorsprong en wist deze om te zetten in het kampioenschap. TTV Vorden stond bij aanvang van het toernooi op een tweede plaats op de voet gevolgd door Vios Bisons uit Beltrum en OKIA uit Holten. Beide tegenstanders hadden een zeer sterke formatie opgesteld, te sterk voor de organiserende vereniging. In een alles of niets poging haalde Vorden daarna alles uit de kast tegen Eibergen wist hier in een zinderende strijd een punt van te winnen. Net genoeg om op voorsprong te blijven op OKIA. De uitslag spreekt voor zich: 122 punten voor kampioen Eibergen gevolgd met 102, 101 en 100 punten voor de tweede, derde en vierde plaats voor respectievelijk Vios Bisons, Vorden en OKIA.

Komende zondag is de afsluiting van de zomercompetitie van het Gewest Oost in Eibergen in de 680 kg A en B klasse, 600 kg klasse, de vrouwen, de jeugd en de zestallen. Ook daar hoopt Vorden na het succes van zondag in twee gewichtsklasse op het podium te komen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden