Het vaandel dat jaarlijks tijdens het Lindesfeest wordt gezwaaid.Foto: PR
Het vaandel dat jaarlijks tijdens het Lindesfeest wordt gezwaaid.Foto: PR (Foto: )

Programmering Lindesfeest op de schop

VORDEN – De programmering van het jaarlijkse Lindesfeest kent dit jaar een totaal andere opzet. Gebleven zijn de vaste traditionele onderdelen zoals de toneelavond, het vogelschieten en de kinderactiviteiten. Maar die vinden op andere dagen en tijdstippen plaats dan in de afgelopen ruim twintig jaar gebruikelijk was. Zo is de toneelavond van de donderdag- naar de vrijdagavond verplaatst, het (jeugd)vogelschieten en het vogelknuppelen van de vrijdagavond naar de zaterdagmiddag en vinden alle kinderactiviteiten nu op zondagmiddag plaats. De 153ste editie van het Lindesfeest vindt dit jaar van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september aan de Lindeseweg nabij de Lindesche Molen plaats.

Door Jan Hendriksen

"Blijven vernieuwen maar ook bepaalde tradities, welke kenmerkend zijn voor het Lindesfeest, hebben we geprobeerd te behouden. En we hebben alle feestactiviteiten van twee weekenden zoals in de afgelopen jaren weer samengebracht in een weekend, mede doordat de organisatie van het feest te groot werd en de teruglopende publieke belangstelling", zo verklaart voorzitter Erik Ruiterkamp van de Vereniging Volksfeest Linde de vernieuwde opzet.

Het Lindesfeest wordt vrijdagavond 27 september geopend door de Toneelgroep Linde met het blijspel 'Wat 'n peerdespul' geschreven door Herman van der A. Het blijspel gaat over een boerderij met melkvee. Twee vrijgezelle broers runnen deze samen. Er zijn nogal wat meningsverschillen, elk heeft zijn eigen voorkeur. Koeien of paarden. Een onverwachte 'hulp' binnen- en buitenshuis doet de gemoederen behoorlijk verstoren. Een advertentie en daarop reagerende dames, de pastoor en hebberige zusters; het wordt teveel.

De spelersgroep onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden wordt gevormd door Jan Bosch (Klaas Siebrink melkveehouder), Herbert Hulstijn (Geert Siebrink broer van Klaas, Dianne Mombarg (hulp), Bert Tuinman (pastoor), Janny Fokkink (Geesje, zus van Klaas en Geert), Jannie Tuinman (Aaltje, zus van Klaas en Geert), Marisca Hissink (Jose, paardrijdster), Michelle Heuvelink (Alie, paardrijdster), Frank Bouwmeester (postbode) en Joke de Koning, (zigeunerin). Souffleur is Marinus Pater, de grime word door Ina Wesselink en Gerrie Harmsen en het decor door Erik Nijhof verzorgt. De opening van deze avond vindt om 19.30 uur plaats, aanvang toneel om 19.30 uur met grote verloting tijdens de pauze.

Zaterdagmiddag vinden vanaf 14.30 uur het (jeugd)vogelschieten en het knuppelgooien voor vrouwen plaats. Nieuw dit jaar is de aanvulling van de volksspelen voor volwassenen tijdens het vogelschieten, met onder andere het dogkar rijden en het kegelen. Zaterdagavond zal in het teken staan van een groot tentfeest met muzikale medewerking van de topformatie One Shot en DJ Martin Scheffer. "Tevens hebben we dit jaar de entree op zaterdagavond gehalveerd, om ook de jeugd weer de mogelijkheid te bieden om naar het Lindesfeest te komen", zo verklaart Erik Ruiterkamp.

Gratis kindermiddag
Alvorens de zondagmiddag de kinderspelen om 13.00 uur van start gaan, worden de nieuwe Koning, Koningin en Jeugdprins(es) eerst gehuldigd waarna het vaandel zal worden gezwaaid onder leiding van de Harmonie Vorden. Deze kindermiddag is voor iedereen gratis toegankelijk en zal worden afgesloten met een muziek van de band Take 2 Music.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden