Appeltjesplukdag bij de hoogstamfruitboomgaard in Bronkhorst. Foto: PR
Appeltjesplukdag bij de hoogstamfruitboomgaard in Bronkhorst. Foto: PR

Staatsbosbeheer organiseert appeltjesplukdag in Bronkhorst

BRONKHORST - Na een lange warme zomer zijn de appeltjes rijp en klaar om van de boom te vallen en Staatsbosbeheer organiseert ook dit jaar een appeltjesplukdag. Ooit al eens een Bloemzoet, Smaltappel of Schöner von Nordhausen geproefd? Kom zaterdag 21 september tussen 11.00 en 15.00 uur naar de boomgaard aan de voet van de Slotheuvel in Bronkhorst.

De herfst komt eraan, tijd voor zelfgemaakte appelmoes en heerlijk geurende appeltaarten. Die zelfgemaakte appeltaart smaakt nóg lekkerder als de appeltjes zelf zijn geplukt. In het historische stadje Bronkhorst beheert Staatsbosbeheer de Slotheuvel met aan de voet van de heuvel een oude hoogstamboomgaard. De boomgaard hangt vol met appels van oude rassen, proef de verschillen.
Op zaterdag 21 september is iedereen van harte welkom om appels te komen proeven en plukken. Neem (klein)kinderen ook gezellig mee en kom gezellig appeltjes poffen rond het kampvuur. Mee naar huis nemen kan natuurlijk ook, zorg zelf voor een emmertje of een tas.
Parkeren kan op de parkeerplaats aan de dijk naast de boomgaard, kruispunt Veerweg/ Bovenstraat/Bakerwaardseweg in Bronkhorst.

Meer informatie staat op de sites.


www.boswachtersblog.nl/achterhoek/2019/09/10/21-september-2019-appeltjesplukdag-bronkhorst/

www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/achterhoek/appelplukdag-bronkhorst

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden