Werk van Dick van Heerde. Foto: Dick van Heerde
Werk van Dick van Heerde. Foto: Dick van Heerde

De Witte Hemel biedt tweede seizoen dagcursussen

DREMPT – Atelier, galerie en monument De Witte Hemel in Drempt gaat voor een tweede seizoen themagerichte Dagcursussen bieden. Er staan grote namen op de docentenlijst. Opnieuw worden door Dick van Heerde, Gerd Renshof, Simone Visser, Raymond Huisman, Tjeerd Landman en Peter Durieux lessen verzorgd. Nieuw zijn Francien Krieg, Hans Versfelt en Sam Drukker.

"Het eerste seizoen bleek een groot succes. In deze regio zitten veel gemotiveerde en serieuze amateurs en (professionele)kunstenaars die graag per onderwerp een hun vakkennis willen aanvullen", vertelt kunstenaar Liesbeth Pieterse van De Witte Hemel. "Want ontdekken, zichzelf verbeteren en altijd op zoek naar het ultieme is waar de kunstenaar naar toe werkt. Het concept van per thema werken en niet vastzitten aan een vaste groep, blijkt een schot in de roos."
Door het aanbod van vorig seizoen is duidelijk geworden wat de cursist wil. Er zijn nieuwe gastdocenten bij gekomen. Francien Krieg studeerde monumentale vormgeving en schilderen en won diverse prijzen. Zij komt onder voorbehoud in mei om portretten te doceren. Haar specialisme is het schilderen van de huid. Impressionist Hans Versfelt, Academie voor Kunst en Vormgeving, schildert landschappen, stadsgezichten en portretten, altijd op locatie. Hij gaat ook in Drempt en plein air schilderen en zijn techniek en visie doorgeven. Sam Drukker studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en volgde daar ook de lerarenopleiding. De mede-oprichter van Het Nederlands Portretschap werd in 2011 verkozen tot Kunstenaar van het jaar.
Het lesgeven op deze dagcursussen gaat het creatief schilderen ver voorbij naar (semi)professionele kunst. Natuurlijk is een lesdag niet lang genoeg om een werk compleet af te kunnen ronden maar de opzet is er en kan thuis goed afgemaakt worden. De lesdagen beginnen met een ontvangst vanaf 10.00 uur, waarna de les om 10.30 uur gaat starten. Kijk voor meer informatie over de Dagcursussen en masterclasses en de agenda op de website.


www.atelierdewittehemel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden