Dash-dames puntloos terug uit Varsseveld

Algemeen

VORDEN - De eerste uitwedstrijd van Dash-Dames 1 is geëindigd in een teleurstellende 4-0 nederlaag. Met als troost de wetenschap dat de eerste drie sets maar op het nippertje verloren gingen, allemaal met 25-23.

Afgelopen zaterdag 28 september vertrokken de Vordense dames naar Varsseveld, waarmee het qua reisafstand bijna een thuiswedstrijd was. Tegenstander was Heva VCV Dames 1. Om 18:00 uur begon Dash vol vertrouwen aan de eerste set. De dames startten goed, maar hadden af en toe een dip, waardoor het gelijk opging en spannend bleef. Door goede service-series kon Dash telkens een paar punten voorsprong opbouwen, maar die werd weer uit handen gegeven door niet voluit te blijven spelen en geen druk te zetten op de tegenpartij. Deze set ging verloren met 25-23.
De Vordense volleybalsters begonnen de tweede set opnieuw goed met een aantal goede service-series en mooie aanvallen. Maar er werden te veel persoonlijke fouten gemaakt waardoor de dames uit Varsseveld opnieuw op het nippertje aan het langste eind konden trekken: opnieuw 25-23. De derde set werd cruciaal om de wedstrijd alsnog te kunnen winnen. Ook deze set kon Dash de tegenstander met de service onder druk zetten, maar VCV greep wanneer die druk wegviel de kansen en rondde de aanvallen goed af. De Varsseveldse servicedruk en het te grote aantal persoonlijke fouten aan Vordense kant resulteerden opnieuw een 25-23 voor VCV.
De vierde set was daarmee de laatste kans nog om een punt mee naar huis te nemen, maar het Vordense verzet was definitief gebroken. Er werd niet meer voluit gespeeld en de druk leek te hoog. De set ging dan ook kansloos verloren: 25-13.
Aanstaande zaterdag 5 oktober spelen de Dash-dames een thuiswedstrijd in sporthal 't Jebbink. Tegenstander is dan De Krekkers uit Mariaparochie. De wedstrijd begint om 18.00 uur.