In de strijd om het kampioenschap trok de Hoge Voorde (links) De Kraanvogel 2 over de eindstreep. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink.
In de strijd om het kampioenschap trok de Hoge Voorde (links) De Kraanvogel 2 over de eindstreep. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink. (Foto: )

De Hoge Voorde trekt aan het langste eind

Vordense basisschool wint touwtrektoernooi Bronckhorster scholen

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Met verbeten gezichten leverden de kinderen strijd. Luid aangemoedigd door klasgenoten en door menig vader en moeder gingen zij op voor de hoogste eer: het touwtrekkampioenschap voor Bronckhorster basisscholen. De Hoge Voorde trok aan het langste eind.

Het vierde schooltouwtrektoernooi leverde zondagmorgen in de trainingshal van Touwtrekvereniging Vorden in buurtschap Medler volop spektakel op. Doordat het zondagmorgen volop regende had de organisatie onder leiding van voorzitter Gert-Jan Vliem van TTV Vorden het toernooi van buiten naar binnen verplaatst, naar de trainingshal van de Vordense touwtrekvereniging. En zo werd het sportieve evenement omgedoopt van een outdoor- naar een indoortoernooi en stonden de teams niet tegenover elkaar maar naast elkaar aan het touw. Middels een lier, die buiten de trainingsaccommodatie staat, werd het touw al trekkend verplaatst.
Scheidsrechter Martin Stofbergen werd bijgestaan door een aantal vrijwilligers van TTV Vorden en het toernooi werd in een vlot tempo afgewerkt tussen de zeven deelnemende teams. Niet nadat eerst de manschappen van TTV Vorden een demonstratiewedstrijd hadden verzorgd en Anna Otten de kinderen een warming-up had laten doen. Op muziek werden de spieren opgerekt zodat de kinderen goed geprepareerd aan het tou
w stonden. Na een verbeten strijd plaatsten zich voor de halve finales de teams van de Hoge Voorde, De Kraanvogel uit Kranenburg en de Garve Mix, samengesteld uit uit leerlingen van De Garve uit Wichmond, de SCCSSCHL 3.0 uit Zelhem en De Leer uit Hengelo.
In de strijd om het kampioenschap trok de Hoge Voorde De Kraanvogel 2 over de eindstreep. Derde werd het team van De Garve Mix.
Marieke Uilenreef keek met genoegen terug op het toernooi. "Het toernooi kreeg door de verplaatsing naar binnen een heel ander karakter en het werd daardoor een heel intiem gebeuren. Natuurlijk hoop je op een grotere deelname. Maar we hebben op bijna alle basisscholen in Bronckhorst de touwtreksport tijdens de gymnastieklessen kunnen promoten. En dat is op zich al een mooi succes."
E
indstand Schooltouwtrekkampioenschap 2019: 1. de Hoge Voorde (Vorden); 2. De Kraanvogel 2 (Kranenburg); 3. Garve mix (Wichmond-Zelhem); 4. De Leer 2 (Hengelo); 5. Sint Bernardus (Keijenburg); 6. De Kraanvogel 1; 7. De Leer 2.

Meer berichten