Online marketing uitproberen in de gemeente Bronckhorst

Content marketing en zoekmachine optimalisatie is eigenlijk reclame in een nieuw jasje. Deze marketingstrategie heeft een meerwaarde voor je onderneming in Bronckhorst Noord. In het kort: content marketing is marketing zonder direct reclame te maken. Je geeft je doelgroep in de Achterhoek via allerlei media waardevolle, relevante informatie, zodat ze jou als deskundige gaan zien. En dus ook als eerste bij jou terecht komen als ze op zoek zijn naar een artikel of dienst waar ze behoefte aan hebben. Content betekent gewoon 'inhoud'. Dat is natuurlijk een erg breed begrip en vraagt om een nadere toelichting.

Tekst, beeld en geluid
Een artikel in een tijdschrift, een websitepagina of een Instagrampost. Het zijn alle drie voorbeelden van content. Als je content marketing doelgericht wilt inzetten, zul je dus moeten weten wat jouw doelgroep het liefst voorbij ziet komen. Willen ze vooral lezen of een video bekijken? Houden ze van papier of doen ze alles digitaal? Maak voor jezelf specifiek welke content je wilt gebruiken. Medebepalend daarin is de informatie die je potentiele klanten willen hebben. Een gebruikershandleiding in een video spreekt bijvoorbeeld meer aan dan het lezen van een lap saaie tekst.

Waar plaats je die content dan?
Ook dat hangt af van de mensen die je wilt bereiken. Zijn zij vooral actief op Instagram of kun je beter op LinkedIn terecht? En heb je te maken met paperlovers? Dan is een magazine

Dit artikel wordt u aangeboden door team Nijhuis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden