Winst voor Mark Wassink in de klasse E3. Foto: Henk Teerink
Winst voor Mark Wassink in de klasse E3. Foto: Henk Teerink

Zwaar en spannende ONK enduro in Hellendoorn

VORDEN/HENGELO/ HELLENDOORN - Perfecte omstandigheden na een week regen bij de Enduro in Hellendoorn. De Motorclub Nijverdal/Hellendoorn (MCNH) had het prima voor elkaar met vier mooie crossproeven.

Met 1 uur en 20 minuten proeftijd voor de snelste interrijder, weet je dat er gewerkt is. En als de één na snelste inter er 1,2 seconde langer over deed dan de winnaar, dan weet men dat het spannend was. Vooral proef 4, op het Dauwpop terrein, was een echte sloper met minstens 12 minuten aanrijtijd. Tijden van meer dan 20 minuten werden daar echter ook gezien. Een flink aantal regionale rijders en clubleden van de VAMC reden mee in Hellendoorn. Voor de motorclub uit Vorden waren er diverse podiumplaatsen en zelfs overwinningen in de diverse klassen.

Lars Griekspoor won de klasse E1 en de VAMC-leden Bjorn Sloot, Thijs Bulten, Jan Willem Arendsen en Ruben Wagelaar werden respectievelijk derde, vierde, zesde en tiende. Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol uit Vorden en Hengelo grepen net naast het podium in de categorie E2. Zij werden achter Lucas Dolfing, Hans Vogels en Wesley Pittens vierde en vijfde. De clubleden Mark Wassink en Alex van den Broek pakten de dagwinst in de klassen E3 en EV40.
Jarno van Zandbergen pakte de volle buit in de klasse N1. Bjorn Wisman uit de Wildenborch deed het voortreffelijk met een vierde plaats. Koen en Chiel Jaaltink werden negende en twaalfde en Vordenaar Bram Bulten twintigste.
Uitvallers horen er echter ook bij en het was na proef 1 in de eerste ronde Mark Wichink Kruit uit Ruurlo die de strijd staakte door een oude blessure. Koen van Dort gaf er de brui aan in de laatste ronde nadat hij bodeminspectie had gedaan. De VAMC pakte na Mark Wassink en Alex van den Broek met clublid Wesley Aaldering de derde overwinning van de dag. Aaldering komt uit bij de Nationale N2. Niels Beck en Tom Berends stonden op plek 15 en 21 in de klasse N3.
Helaas moesten Sebastian Hamer en Bob Keurentjes om diverse oorzaken de strijd staken. Stefan Harkink was de snelste rijder in de NV40 en Gerben Lieverdink werd als 18de geklasseerd. Maurice van de Berg deed het netjes met een vijftiende plek in de NV50 categorie. Jurgen van Dort vond het na 1 ronde wel goed en hield het voor gezien.
Erik Buursma was de snelste man in de NV50. Bij de hobbyrijders eindigde Marten Zilvold en Frank Theunissen als vijfde en vijftiende. Zaterdag 12 oktober komen de heren aan de start in het Brabantse Bergeijk en een week later is in Vorden de 56ste Oost-Gelderland Rit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden