Het voormalige stationsgebouw staat al bijna twaalf jaar leeg. Foto: Jan Hendriksen.
Het voormalige stationsgebouw staat al bijna twaalf jaar leeg. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Nieuwe kans voor stationsgebouw

VORDEN - Er daagt nieuw leven voor het voormalige stationsgebouw van Vorden. Er zijn namelijk twee potentiële exploitanten gevonden, die echter anoniem willen blijven tot duidelijk is wat er bouwkundig mogelijk is in het gebouw.

Door Jan Hendriksen

Stichting De Poort van Bronckhorst heeft met het voormalige station dat al ruim twaalf jaar leeg staat zoals bekend twee doelstellingen: het monumentale pand aan de Stationsweg grondig opknappen en vervolgens laten exploiteren. Voor het laatste aspect heeft het stichtingsbestuur samenwerking gezocht met 4 X Vorden. Over de mogelijke exploitanten staat de stichting in nauw contact met de Vordense pandeigenaar Nico van Goethem.
Om te kijken
wat er mogelijk is in het gebouw wint de stichting bouwkundig advies in. Voorzitter Frank van Setten van Stichting De Poort van Bronckhorst hoopt eind dit jaar de concrete plannen te kunnen presenteren die de twee potentiële exploitanten voor ogen hebben.
De renovatie van het voormalige stationsgebouw gaat rond de 600.000 euro kosten. Frank van Setten: "Momenteel zijn we druk in de weer om een definitief financieel plan voor restauratie en exploitatie bij de provincie Gelderland in te dienen. Dat moet uiterlijk op 1 februari volgend jaar gebeurd zijn om in aanmerking te komen voor financiële steun vanuit
de provincie. Want zonder subsidie redden we deze klus niet."

Parel
Het stationsgebouw staat al bijna twaalf jaar leeg nadat in 2007 een van de Vordense tandartsen het pand verliet. Het is een uniek monumentaal gemeentelijk pand dat dateert uit 1878. het is het enige stationsgebouw in de gemeente Bronckhorst. Het gebouw heeft een hoog middendeel met korte, lage vleugels en werd al eens uitgeroepen tot 'Parel van Vorden'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden