Eigenaresse Monique Norde (midden) proost samen haar medewerkers Tessa Vink (links) en Joyce Oonk (stagiaire). Foto: PR
Eigenaresse Monique Norde (midden) proost samen haar medewerkers Tessa Vink (links) en Joyce Oonk (stagiaire). Foto: PR

Jubileum: twintig jaar De Vordense Tuin

VORDEN - De Vordense Tuin viert op zaterdag 12 oktober haar twintigjarig bestaan met een speciale kortingsdag: op alle bloemen en accessoires krijgen klanten die dag twintig procent korting. Natuurlijk wordt ook het glas geheven. Eind van de middag geeft Martine Smit van Wijnhandel Smit een wijnproeverij.

Monique Norde weet het nog als de dag van gisteren: de dag waarop ze twintig jaar geleden voor het eerst haar winkel open deed. "Ik had echt al mijn geld in de winkel zitten", blikt ze terug. "Van mijn laatste geld had ik de inkoop van de bloemen gedaan. De winkel stond ook maar half vol met spullen. Met het eerste geld dat ik verdiende, kon ik weer nieuwe bloemen kopen. Dat was echt een heel andere tijd. Ik had ook nog geen computer in de zaak en de rekeningen schreef ik nog gewoon met de hand."

Inmiddels is er in de afgelopen twintig jaar veel veranderd. Klanten kunnen tegenwoordig zelfs een bloemenabonnement nemen. De Vordense Tuin bezorgt op de gewenste dag de bloemen dan aan huis. Verder heeft Monique Norde zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in het geven van bloemenworkshops. "De groepen zijn bewust niet al te groot. Dat zorgt voor een bepaalde gezelligheid, terwijl de deelnemers ook nog wat leren." De najaarsworkshops zijn inmiddels weer van start gegaan. En ook met het oog op de kerst zijn er weer diverse mogelijkheden om workshops te volgen.

Jubileumdag
Zaterdag 12 oktober is het de hele dag feest bij De Vordense Tuin. Klanten krijgen op deze dag twintig procent korting. "De herfst is begonnen", zegt Monique Norde. "Tijd om het binnen gezellig te maken met bloemen en leuke accessoires." Van 15.00 tot 17.00 uur zal Martine Smit van Wijnhandel Smit enkele bijpassende najaarswijnen schenken. En kan er dus worden geproost op twintig jaar De Vordense Tuin. Op naar de 25.

Zie ook de advertentie in de krant van 8 oktober 2019.

Meer berichten