Paddenstoelen ontdekken. Foto: Natuurmonumenten
Paddenstoelen ontdekken. Foto: Natuurmonumenten

Paddenstoelen zoeken op Velhorst

Algemeen

ALMEN - Ze staan er weer volop: paddenstoelen. Maar wat is nu het verschil tussen een inktzwam en een stinkzwam? En welke kun je eten? Het is herfstvakantie, dus een heerlijk moment om er met de kinderen op uit te trekken. En natuurlijk is het extra gaaf om met de boswachter op paddenstoelenspeurtocht te gaan.

Natuurmonumenten verzorgt deze speurtocht voor kinderen op dinsdag 22 oktober van 14 tot 16 uur. Op landgoed Velhorst bij Almen komen zij aan de weet hoe ze een knolamaniet en een kastanjeboleet uit elkaar moeten houden, waar een vliegenzwam eigenlijk groeit en of je een aardappelbovist kunt eten.
De herfst is hèt jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Ze zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur en ze leven vaak van dood materiaal dat volop voorhanden is in het bos van landgoed Velhorst. Onderweg horen de kinderen verhalen over het geheimzinnige leven van paddenstoelen en hun verschillende verschijningsvormen. Als ze een klein spiegeltje meenemen kunnen ze heel handig de onderkant bekijken.
De boswachter adviseert stevige, liefst waterdichte schoenen, warme kleding en/of regenkleding. Aanmelden en tickets via onderstaande website.

www.nm.nl/activiteiten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant