Het Dames-1 team van Dash. Foto: Ismay Jansen

Dash Dames 1 pakt punten van koploper

Algemeen

VORDEN - Het scheelde maar een haartje of de dames van Dash hadden zaterdag voor een stunt gezorgd. De Vordense volleybalsters kwamen met 0-2 voor tegen de koploper in Overijssel, Springendal-Set-Up '65 DS 2, maar zagen de vierde set verloren gaan door beslissingen van de scheidsrechter die zelfs de coach van de tegenpartij verbaasden. De Ootmarsumse dames trokken vervolgens alsnog aan het langste eind.

Het eerste damesteam van Dash begon de wedstrijd vol goede moed, met lekker serveren en passen. Alles klopte gewoon, het team draaide weer zoals vanouds en won de set met 22-25. De sfeer zat er goed in, en ook in de tweede set toonde Dash aan de sterkste te zijn. Met de serve, aanval en enkele mooie bloks kwamen de Vordense ploeg op ruime voorsprong. Zelfs een blessure van spelverdeelster Jade, die moest uitvallen, had geen invloed: dankzij de meerdere goede spelverdeelsters van Dash kon het spel hervat worden en ook deze set werd overtuigend gewonnen: 20-25.
De derde set gaf een kleine terugslag. De dames waren even zoekende. Coach Henk Wahl probeerde nog wat wissels uit, maar dit mocht niet meer baten: 25-19. In de vierde set voerden de Vordense dames de druk weer op, al ging dat lastiger dan in de eerste sets. De tegenpartij wist met haar serves veel druk te zetten. Maar het bleef tot het eind spannend. Helaas kende juist op dat moment de scheidsrechter drie punten die eigenlijk voor Dash waren toe aan de tegenpartij, die daarmee de set kon binnenhalen. Tot grote verrassing ook van de Ootmarsumse coach die volmondig toegaf dat de vierde set eigenlijk voor Dash had moeten zijn.
Dit zorgde voor zo'n psychische dreun bij Dash dat de dames zich in de vijfde set niet meer konden herpakken. Springendal-Set-Up '65 won met 15-8 en daarmee de wedstrijd met 3-2.
Ondanks de teleurstelling konden de dames toch twee punten mee terug naar Vorden nemen, waarmee de puntenstand verdubbeld is. En deze opsteker tegen de koploper biedt ook moed voor de volgende wedstrijd op 19 oktober in Groningen, tegen IBM Client Innovation Center.