Vordenaar Thijs Bulten wint thuiswedstrijd ONK Enduro
Thijs Bulten pakt winst in ONK Enduro thuiswedstrijd. Foto: Henk Teerink
Thijs Bulten pakt winst in ONK Enduro thuiswedstrijd. Foto: Henk Teerink

Vordenaar Thijs Bulten wint thuiswedstrijd ONK Enduro

VORDEN - Voorafgaand aan de 56ste Oost Gelderland Rit op zaterdag 19 oktober moest Vordense Auto en Motor Club (VAMC) de Graafschaprijders het parcours nog aanpassen in verband met het niet kunnen rijden op de net geoogste maisvelden. De proef nabij het zwembad en de nieuwe crossproef in het Galgengoor waren ondanks de vele regen redelijk droog gebleven, al was het op sommige punten wel glad. De derde proef in Linde was goed te rijden, menig deelnemer genoot van de mooie doorlopende bochten op het akkerland. In de loop van de dag ontstonden op sommige punten wel diepe sporen in deze proef. Bij de Inters E1, E2 en E3 waren verrassende winnaars met Thijs Bulten, Ceriel Klein Kromhof en Rene de Jong. In totaal gingen vier clubleden te weten Thijs Bulten, Alex van den Broek, Jarno Zandbergen en Wesley Aaldering er met de winst vandoor in de diverse klassen van het kampioenschap.

Vordenaar Thijs Bulten had zich voorgenomen goed voor de dag te komen bij zijn thuiswedstrijd. In totaal reden de deelnemers drie ronden, per ronde waren er drie proeven waar het verschil gemaakt moest worden. Thijs, afkomstig uit Medler maakte het uitermate spannend en pakte winst in de ene, en verloor weer een aantal seconden in een andere proef. Het verschil in de E1-klasse tussen Thijs Bulten en tweede man Lars Griekspoor was slechts drie seconden na de finishvlag. Bulten was na afloop meer dan tevreden en zal de komende weken alles geven om kampioen te worden. Dat zal niet makkelijk worden in deze klasse omdat de concurrentie niet mis is. Kaija Brouwer eindigde achter Thijs en Lars als derde. Naast Thijs werden de VAMC-leden Bjorn Sloot, Jan Willem Arendsen en Ruben Wagelaar vierde, zevende en elfde in de E1-klasse.
Ceriel Klein Kromhof was razendsnel in de E2-klasse en won voor Lucas Dolfing en Wesley Pittens. Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol reden een prima wedstrijd en eindigden achter Hans Vogels als vijfde en zesde.

Nieuwkomer in de endurosport, Rene de Jong, wist met een klein verschil op Thierry Pittens de E3-klasse te winnen terwijl clublid Mark Wassink hierin derde werd. Alex van den Broek was wederom de sterkste rijder bij de EV40-categorie. Hij gaf René Satink en Jarno van der Linde het nakijken. Peter Bergsma uit Hummelo greep net naast het podium met een vierde plaats. Bergsma die de vorige enduro-wedstrijden had overgeslagen reed een fantastische wedstrijd in Vorden.

Grote deelname was er bij de Nationalen, daar deden verschillende rijders uit Vorden en omstreken aan mee. Jarno van Zandbergen was onverslaanbaar bij de N1. Hij pakte de winst voor Marijn ten Cate en Sylven Theunissen. Bjorn Wisman uit de Wildenborch greep wederom naast het podium en werd vierde. Hij zal alles op alles zetten om in Harfsen of Zelhem zijn doel te bereiken om een podium plaats te bemachtigen.

Regionale rijders Koen Jaaltink, Bram Bulten, Chiel Jaaltink, Mark Wichink Kruit en Koen van Dort werden geklasseerd als 15de, 16de, 21ste, 23ste en 26ste. Wesley Aaldering was de vierde man, na Thijs Bulten, Alex van den Broek en Jarno van Zandbergen, die uitkomt voor de VAMC en een klasse winnend wist af te sluiten. Aaldering gaf Brad Bijtjes en Henry Pol het nakijken in de N2-klasse, hij won al meerdere wedstrijden dit seizoen en is een kanshebber voor de titel in zijn klasse.

In de N3 categorie ging de winst naar Jordi van Dijk voor Bart van Dulmen en Wilco van Zuidwind. De uit Bronckhorst afkomstige Niels Beck, Bob Keurentjes, Sebastiaan Hamer, Nico Freriks en Tom Berends werden 11de, 12de, 14de, 22ste en 24ste. Stefan Harkink won in de NV40 en Erik Buursma was de snelste man van de dag in de NV50-klasse. De regionale en VAMC-leden in deze klasse vielen allen uit. De clubleden Marten Zilvold, Frank Theunissen en Peter Berenschot uitkomend in de hobbyklasse werden 7de, 12de en 14de.

Voorzitter Johannes van Kempen was uitermate tevreden na afloop van de ONK Enduro. Hij mocht maar liefst vier clubleden: Thijs Bulten, Alex van den Broek, Jarno Zandbergen en Wesley Aalderink de grootste beker overhandigen en diverse leden haalden een podiumplaats. Daarnaast was hij ook zeer te spreken over de vrijwilligers die het mogelijk hadden gemaakt om dit evenement te kunnen organiseren. "Vanaf woensdag waren ze in de weer om alles op te bouwen en op zondag werd alles netjes opgeruimd, ondanks de vele regen van de afgelopen dagen. Een dikke pluim voor de landeigenaren die de grond voor dit unieke evenement ter beschikking stelden, EHBO, gemeente Bronckhorst, KNMV en iedereen wie we vergeten zijn", aldus van Kempen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden