Jongeren van Marope hebben meegeholpen om het loopparcours in goede staat te brengen. Foto: PR.
Jongeren van Marope hebben meegeholpen om het loopparcours in goede staat te brengen. Foto: PR. (Foto: )

Blubberrun klaar voor lopers

VORDEN - Het is bijna zover. De laatste voorbereidingen voor de elfde editie van de Blubberrun worden deze week nog getroffen. Naar verwachting binden zondag 27 oktober ruim duizend deelnemers vanaf de Lindesche Molen de strijd weer aan op het vier en zes kilometer lange parcours in de Vordense buurtschap Linde.

Door Jan Hendriksen

"De inschrijvingen druppelen nog steeds binnen en we hopen dat er nog wat meer deelnemers zich vooraf inschrijven. Dat kan tot vrijdag 25 oktober om 20.00 uur. Maar men kan zich natuurlijk altijd op de dag zelf nog inschrijven", aldus Ilona Bourgondien die samen met Liesbeth Geubels, Arjan Mombarg, Marcel Bourgondien, Dennis Oldenkotte en Erik Hietbrink het organisatiebestuur van Stichting BlubberRun vormt.
De organisatoren van de Blubberun kregen in de afgelopen weken hulp van Marope. Deze instelling biedt jongeren en jongvolwassenen dagbesteding en begeleid wonen op het Hengelose Landgoed 't Zelle. In kleine groepjes onder deskundige begeleiding van onder meer Jeroen Hoppen en Erik Jansen werken zij in en rondom het landhuis, de moestuin, het landschapsbeheer, het onderhoud aan een veertien kilometer lang wandel/fietspad, aan robuuste tuinmeubelen en in een kudde Brandrode runderen.
Ilona Bourgondien: "We hebben dit jaar in samenspraak met Marope de jongeren betrokken bij de organisatie. Ze hebben onder meer geholpen om het loopparcours in het natuurgebied rondom boerderij De Vosheuvel aan de Vosheuvel
weg en de Helderboomsdijk dat zij onderhouden zo in te richten dat de deelnemers van een perfect natuurlijk geprepareerd parcours gebruik kunnen maken. Erik Jansen die binnen Marope werkzaam is als hovenier is zeer content met de samenwerking: "Op deze manier versterken we elkaar. We beleven er met elkaar veel plezier aan."

Opbrengst
De netto-opbrengst van de BlubberRun wordt jaarlijks geschonken aan KWF Kankerbestrijding. De loop over vier kilometer zowel individueel als in teamverband start zondag om 11.00 uur, de zes kilometer individueel en teamverband om 11.10 uur. Vanaf 10.45 uur is er een gezamenlijke warming-up.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden