Een spannend spelmoment aan het net. Foto: PR

Dash in eigen huis nipt onderuit

Algemeen

VORDEN - De eerste thuiswedstrijd sinds lange tijd voor de Vordense Dash-dames heeft niet het gewenste resultaat gehad. Voor eigen publiek slaagden de Vordense volleybalsters er niet in de volle winst binnen te slepen. Na een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-3 voor de gasten: Weghorst Makelaardij WVC volley uit Wierden.

Dash-dames 1 had de voorgaande weken een moeilijk programma afgewerkt, met daarin de top van de eerste divisie. Daarom waren de dames erop gebrand om op 2 november in eigen huis de winst te pakken. Ze gingen dan ook vliegend van start. Met veel servicedruk en gevaieerd spel werd de Wierdense tegenstander flink onder druk gezet. Door slim aanvallend spel kon Dash dames 1 redelijk gemakkelijk de punten binnenhalen. Dit resulteerde dan ook in een snelle voorsprong die de Vordense dames niet meer uit handen gaven. De set ging dan ook met 25-14 naar Vorden.
In de tweede set kwamen de Vordense volleybalsters al snel op een grote achterstand. Het geloof leek even weg, maar de dames konden zich toch herpakken. Dat zorgde voor een spannende slotfase. Over en weer werden er ballen van de grond gehaald en werd er hard gewerkt. Helaas trokt Dash nipt aan het kortste eind: 26-28. Ook de derde set hadden de dames uit Vorden moeite om constant niveau te laten zien. Door goed blokkerend spel aan Wierdense zijde wisten ze moeilijk tot scoren te komen. Ondanks een vroege achterstand kwam Dash in de slotfase van de set nog heel dichtbij, maar het gevecht werd helaas met 22-25 verloren.
In de vierde set was Dash dames 1 vastberaden om het gevecht voort te zetten. Het Vordense publiek werd verwend met lange rally's en fanatiek spel aan beide kanten. Omdat het spel van Dash niet echt constant was werd het in de slotfase toch weer heel spannend, maar Dash sleepte toch nog verdiend de set in de wacht: 25-23.
De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Maar aan het begin van het eindspel leken de Vordense dames opnieuw het geloof kwijt te zijn. Aanvallend kwamen zij niet tot scoren, waardoor Wierden gemakkelijk op grote voorsprong kon komen. Dash kon het tij niet meer keren, waardoor WVC Volley dames 1 met een 8-15 zege de set en wedstrijd won. Desondanks heeft de geleverde strijd Vorden uiteindelijk toch nog twee punten opgeleverd.
Op zaterdag 9 november reist Dash dames 1 af naar het Overijsselse Rossum. Tegenstander Rosstars dames 1 staat momenteel op de negende plek in de competitie. De wedstrijd begint om 18 uur.