Derry en Gerrit Ridder samen met burgemeester Marianne Besselink bij hun versierde woning. Foto: PR.
Derry en Gerrit Ridder samen met burgemeester Marianne Besselink bij hun versierde woning. Foto: PR. (Foto: )

Gerrit en Derry Ridder zestig jaar getrouwd

VORDEN - Gerrit (86) en Derry Ridder hadden in augustus met familieleden, vrienden, buren en kennissen al een voorschot genomen op hun zestigjarig huwelijksfeest. Want de 85ste verjaardag van Derry Ridder-Van der Linden viel helemaal niet zo lang voor het diamanten huwelijk van het Vordense echtpaar, op maandag 28 oktober. Vandaag dat zij in de zomer op een partyschip van Rederij Celjo uit Deventer op de IJssel vanuit Zutphen koers zetten richting Arnhem.

Door Jan Hendriksen

Burgemeester Marianne Besselink kwam Gerrit (86) en Derry op 29 oktober gelukwensen. Namens Bronckhorst bracht zij het diamanten paar persoonlijk de gemeentelijke felicitaties over.
Als geboren en getogen Zutphenezen kwamen Gerrit en Derry begin jaren zeventig naar Vorden nadat het paar na hun huwelijk eerst via diverse omzwervingen in Zutphen een aantal jaren in de wijk De Hoven had gewoond. Daar hadden Gerrit en Derry elkaar in 1952 ook leren kennen: in wijkgebouw Irene tijdens een uitvoering van de Christelijke Gemengde Zangvereniging 'U Prijst Ons Lied' (UPOL). Derry was daar lid van. "Ik verzorgde er met een aantal 'knapen' van de Zutphense 'knapenvereniging' enkele humoristische scenes tussen de zangnummers door. En na de uitvoering hebben we een vervolgafspraak gemaakt", vertelt Gerrit met veel enthousiasme. Het kerkelijk huwelijk van Derry en Gerrit werd voltrokken in de Gereformeerde Kerk De Wijngaard in Zutphen. Derry: "We waren het tweede echtpaar dat trouwde in die toen net geopende kerk aan de Wilhelminalaan."
In zijn actieve arbeidsperiode was Gerrit ruim veertig jaar werkzaam bij Brinkmann en Niemeijer in Zutphen. "Jarenlang heb ik in de verkoop van stationaire motoren gezeten. Toen het bedrijf begin jaren tachtig van de vorige eeuw failliet ging heb ik het met een aantal collega's overgenomen. Bij mijn pensionering heb ik me uitgekocht", vertelt Gerrit.
Derry was, nadat het echtpaar in Vorden was gaan wonen, 23 jaar werkzaam op de linnenafdeling van het voormalige Vordense verpleeg- en verzorgingshuis Villa Nuova. "Met een aantal oud-collega's uit die tijd onderhoud ik nog steeds nauwe contacten. We ontmoeten elkaar regelmatig", vertelt Derry die na haar huwelijk ook vele jaren werkzaam was op de stadsboerderij en de Vivo-winkel van haar ouders in Zutphen.

Kringloopwinkel
Op vakantie gaan was in het verleden een grote hobby van het tweetal. "We zijn overal geweest met onze caravan. Italië, Frankrijk noem maar op. Later, toen we de caravan hadden verkocht, zijn we onder meer naar Mexico en Bali geweest", aldus Derry die samen met Gerrit ook ondersteuning gaf aan diverse vakantiereizen voor patiënten van GGNet, waarvan Villa Nuova deel uitmaakte. "Daar hebben we ook altijd veel plezier aan beleefd", zegt Gerrit die momenteel nog actief is voor de Vordense kringloopwinkel De Werf. "We zijn momenteel druk in de weer met de inrichting van de nieuwbouw. Het is een flinke maar mooie klus. Vorden mag straks trots zijn op deze flink uitgebreide kringloopwinkel."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden