Farhaan Abdi Ali (78 rechts) ging vanaf de start aan kop en won de afstand over 7,7 kilometer. Connor Kluivers (138) werd tweede. Foto: Jan Hendriksen.
Farhaan Abdi Ali (78 rechts) ging vanaf de start aan kop en won de afstand over 7,7 kilometer. Connor Kluivers (138) werd tweede. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Fraai hardloopevenement AV Hanzesport in herfstsfeer

Grote Veldloop in Vorden kent perfecte omstandigheden

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Een licht schijnend najaarszonnetje, droog weer en een aangename hardlooptemperatuur. Perfecte omstandigheden die ervoor zorgden dat er zondag maar liefst een kleine vierhonderd hardlopers aan de start stonden voor de jaarlijkse Grote Veldloop van AV Hanzesport in Vorden.

De jaarlijkse Grote Veldloop vanaf Freewheel Sport en Recreatie, aan de Netwerkweg op bedrijventerrein Het Werkveld, vormde het derde en laatste hardloopevenement in het jubileumjaar van de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport, die vijftig jaar bestaat. Na de Kastelenloop dit voorjaar, die ook in Vorden plaatsvond, en de Running Center City Hanzeloop in mei in Zutphen vormde de Grote Veldloop het laatste hardloopevenement van AV Hanzesport in 2019.
Ook dit jaar bestond de loop uit drie afstanden. Een jeugdloop over 1.8 kilometer en twee veldlopen, over 7,7 en 15,4 kilometer. Alle afstanden bestonden uit één ronde.
De loop is vernoemd naar het natuurgebied Het Grote Veld tussen Vorden en Lochem, één van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek met een grote variatie in het terrein. Bos, hei en cultuurland wisselen elkaar af. Het parkoers ging dan ook over zandpaden en smalle bospaden en had kenmerken van een trailrun. De jeugdloop over 1,8 kilometer werd na een spannende strijd gewonnen door Samuel Veenbergen, in een tijd van 7.04 minuten. Zijn broer Thom werd tweede (7.05) en Gijs Borninkhof uit Warnsveld (7.36) derde. Bij de mannen won Farhaan Abdi Ali van Hanzesport de wedstrijd over 7,7 kilometer in een tijd van 26.48 minuten, gevolgd door Connor Kluivers die eveneens lid is van AV Hanzesport (26.59). Derde werd Johan Kats (27.12). Bij de vrouwen won Jolanda Brugman van Hanzesport deze afstand in een tijd van 34.27 minuten, voor Hanne Nikkels (35.57) en Wilma Fraas (AV Hanzesport) in een tijd van 36.52 minuten. De 15.4 kilometer bij de mannen werd een prooi voor Thomas Vos. Hij liep een tijd van 57.52 minuten. Tweede werd Sander Heesen van AV Hanzesport (59.57) en derde Maarten van Leeningen, eveneens lid van Hanzesport in een tijd van 1.02.46 uur. Bij de vrouwen ging de overwinning over de langste afstand naar Esmé Möricke (1.01.41), als tweede eindigde Chantal Polman (1.09.49) en derde werd Monique Krajenbrink van AV Hanzesport (1.10.57).

Geslaagd
Wedstrijdleider Jan Rood keek zondag teug op een zeer geslaagde Grote Veldloop en jubileumjaar. "De deelname aan de laatste loop van dit jaar was goed, de omstandigheden perfect en de wedstrijden spannend. En we kunnen ook terugzien op een zeer geslaagd jubileumjaar. Er was voor alle activiteiten een grote belangstelling."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden