Antoon en Gerrie Klein Nengerman met wethouder Evert Blaauw. Foto: Jan Hendriksen.
Antoon en Gerrie Klein Nengerman met wethouder Evert Blaauw. Foto: Jan Hendriksen.

Antoon en Gerrie Klein Nengerman zestig jaar getrouwd

VORDEN – "Wat wonen jullie hier prachtig. Zeker nu de natuur zijn prachtige herfsttooi zo mooi in de zon laat zien. Wat ziet de tuin er mooi uit en wat is het netjes om het huis. Doen jullie dat allemaal nog zelf?"

Door Jan Hendriksen

Wethouder en locoburgemeester Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst complimenteerde en verbaasde zich toen hij woensdag 30 oktober Antoon Klein Nengerman (81) en Gerrie Klein Nengerman-Schotsman (80) feliciteerde met hun zestigjarig huwelijksfeest. Op de trouwdag kwam hij even op huisbezoek bij het diamanten echtpaar. Zaterdag vierden Antoon en Gerrie bij Hotel Bakker hun zestigjarige huwelijksdag met familie, kennissen en buren die in groten getale het echtpaar op de receptie kwam feliciteren.
Ruim vijftien jaar wonen Antoon en Gerrie Klein Nengerman met veel genoegen aan de Heyendaalseweg. "Op deze plek woonden in het verleden twee ooms van mij in een boerderij. We hebben het helemaal nieuw opgetrokken", vertelt Gerrie. Ruim 45 jaar woonde het echtpaar in het koetshuis van Kasteel Den Bramel. "Niet dat ik op het landgoed werkzaam was. Maar we konden er toen we op 30 oktober 1959 waren getrouwd intrekken", vervolgt Antoon. Hun eerste kennismaking was op een dansavond tijdens de kermis in Keijenborg. Antoon was er vanuit zijn geboortehuis Wichmond naartoe gefietst, en Gerrie vanuit Vorden. "En daar sloegen de eerste liefdesvonken over", zegt Antoon met een grote glimlach. Hij was tot aan zijn pensionering werkzaam op de expeditieafdelingen van de Coveco-slachterijen in Vorden en Borculo. Gerrie was vele jaren naast de gezinswerkzaamheden werkzaam in de huishouding van de familie Dijkerman.

Zwanenhals
De grootste hobby van Antoon is de tuin. "Alleen de heggen laat ik door een ander bijwerken. Maar voor de rest doe ik nog alles zelf. Het is een kwestie van goed bijhouden. Dan valt het werk wel mee." De grond die rond de woning van Gerrie en Antoon ligt verhuren ze aan een veehouder. "Daar heeft Antoon geen omkijken naar ondanks dat hij nog wel een tractor in de schuur heeft staan", vertelt Gerrie terwijl één van de twee dochters van het diamanten paar wethouder Evert Blaauw op een lekkere Vordense zwanenhals trakteert. "Dat is een goede traditie bij menig feestelijke gelegenheid", vertelt Gerrie aan de wethouder.

Toneel
Gerrie was in het verleden actief lid van de 'plattelandsvrouwen' (nu Vrouwen van Nu) en ook maakte ze deel uit van de volksdansgroep van de vrouwenvereniging. Antoon en Gerrie waren ook actief voor de toneelclub van Buurtvereniging Veldwijk. Antoon: "We hebben enkele jaren meegespeeld toen de voorstellingen nog bij Camping De Goldberg plaatsvonden. Dat waren prachtige gebeurtenissen waarbij het nodige geïmproviseerd moest worden. Maar dat had zijn charme." Naast twee dochters met 'aanhang' bestaat de stamboom van Antoon en Gerrie Klein Nengerman uit vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden