JO13-3
JO13-3

Vorden 1 pakt punt in laatste minuut

Algemeen

VORDEN - Een penalty in de laatste minuut en de koelbloedigheid van Daan Horstman hebben Vorden 1 op de valreep nog een punt opgeleverd in de wedstrijd tegen Union uit Nijmegen. Hij scoorde afgelopen zondag de gelijkmaker nadat de uitstekend fluitende scheidsrechter de bal op de stip had gelegd na een handsbal in het strafschopgebied. In de rust keken de Vordense voetballers nog tegen een 0-2 achterstand aan.

In de eerste helft was Union de betere ploeg met ook de betere kansen. Toch kwam de 0-1 op een onnodige manier tot stand, toen Bas Abbink in een ongevaarlijke situatie op flinke wijze het duel aanging met de spits van Union. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven en zodoende kwam de stand in de 18de minuut op 0-1. In de daaropvolgende fase bleef Union de sterkste ploeg en de Nijmegenaren creëerden een aantal goede kansen. Één daarvan werd keurig benut toen een voorzet vanaf rechts met een snoekduik prachtig werd binnengekopt: 0-2.
Na rust kreeg Vorden direct een steuntje in de rug doordat de Union-keeper een houdbare bal losliet. De 19-jarige Kris Koning was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te tikken. Deze 'anschlusstreffer' leidde tot een twintig minuten lang offensief van Vorden met vele prima diepe ballen van Sam Abbink op de voorwaartsen. Maar uit zeker drie goede mogelijkheden wist Vorden geen enkele keer te scoren. Union nam de wedstrijd weer in handen en kreeg enkele mogelijkheden op 1-3. De Nijmegenaren scoorden echter niet maar leken toch te gaan winnen. Tot in de laatste minuut Daan Horstman nog één keer diep werd gestuurd en een voorzet gaf. Deze werd geblokt met de hand en/of het gezicht en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Daan Horstman liet zien over stalen zenuwen te beschikken en schoot Vorden naar een verdiend punt.

Tassen voor jeugd
De elftallen van de JO13-3, JO13-2 en JO15-1 hebben afgelopen week nieuwe tassen aangeboden gekregen van respectievelijk Karin Krijt-Garritsen van ContentVisie, Reind Krijt jr. van Vakantiehuis Montafon en Rick Hissink namens de Theo Pouw Groep. De voetbalverening Vorden en in het bijzonder de drie genoemde jeugdelftallen, zijn de sponsors zeer dankbaar voor deze fraaie geste.