De Dash-dames moesten in Rossum  tot het uiterste gaan. Foto: Hans Gerritsen
De Dash-dames moesten in Rossum tot het uiterste gaan. Foto: Hans Gerritsen

Dash geeft opnieuw punten weg

Algemeen

VORDEN - Een nieuwe tegenstander wachtte de dames van Dash op zaterdag 9 november: tegen Rosstars waren de Vordense volleybalsters nog niet eerder aangetreden. Die eerste kennismaking bleek echter een koude kermis, want in Rossum liep Dash tegen een 3-1 nederlaag aan.

Tijdens de wedstrijd werden de speelsters van dichtbij op de vingers gekeken, want alle supporters zitten daar op ongeveer 2,5 meter om het veld heen. In het begin van de wedstrijd leken de dames daar echter weinig last van te hebben. Dash begon een beetje wiebelig, maar de stijgende lijn in het spel resulteerde halverwege de set in een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Met veel plezier, lawaai en strijd pakte Dash de eerste set met 21-25. Bij de setwissel gaf coach Henk aan: blijven spelen op deze manier, blijven gaan voor alles en blijf vechten voor elkaar. Toch sloop halverwege de tweede set angst in het Vordense spel. Iedereen wilde wel maar het ging niet meer. De Dash-dames gaven de punten makkelijk cadeau en kregen het zelf niet meer voor elkaar om de bal aan de grond te krijgen. Daar waren vier of vijf aanvalsopties voor nodig en dat is gewoonweg te veel. Rosstars won: 25-21.
Een iets gewijzigde opstelling in de derde set leek te werken en de Dash-dame liepen lekker uit naar 8-16. Maar de kansen keerden en na de 21-21 waren de rollen compleet omgedraaid. Fout werd op fout gestapeld en zonder nog een punt te scoren gaf Vorden ook deze set aan Rosstars. In de vierde set begin Dash weer met vol gas, maar de dames konden slechts tot halverwege bij blijven. Het spel werd weer gelaten en er werd nauwelijks meer gescoord. Wel door Rosstars dat de set met 25-21 en de wedstrijd met 3-1 pakte.
De Dash-dames hopen de stijgende lijn in de trainingen ook eens in de wedstrijden te kunnen laten zien. Misschien al zaterdag, want dan komt in sporthal 't Jebbink de verrassende nummer 1 op bezoek: Wevo '70 dames 1 uit Weerselo. Dash heeft dit team afgelopen seizoen in de nacompetitie nog verslagen voor de plek in de eerste divisie, maar de Twentse dames doen het nu in de competitie aanzienlijk beter. De wedstrijd begint om 18 uur.