Troubadour Gery Groot Zwaaftink in de rol van acteur. Foto: PR
Troubadour Gery Groot Zwaaftink in de rol van acteur. Foto: PR

Première documentaire Kranenburg verhuist naar het Kulturhus

Algemeen

KRANENBURG/VORDEN – De première van de documentaire 'Het verhaal van het kerkdorp de Kranenburg' stond gepland in zaal de Herberg in Vorden, maar door de grote vraag naar kaarten is in goed overleg met de Herberg besloten om naar het Kulturhus te verhuizen.

Het duurt even maar bij het bekend maken van de datum van de première was de vraag naar online-reservering zo groot dat er werd besloten om alvast kaarten te laten drukken. De extra kaarten, voor 1 februari, die beschikbaar kwamen waren al weg voordat ze waren bijgedrukt. Er moest in een rap tempo gezocht worden naar passende datum voor een tweede voorstelling. Deze extra voorstelling staat gepland op zondagmiddag 9 februari in het Kulturhus.

Fons Rouwhorst: "We zijn blij verrast met deze belangstelling, maar ik hoop dat men beseft dat deze documentaire wel totaal van andere opzet is dan de documentaire over Vorden. Bij 'Ode aan Vorden' lag de nadruk op het maken van een tijdsbeeld van Vorden. De documentaire over Kranenburg richt zich meer op het ontstaan van het kerkdorpje waarbij het verleden en heden een belangrijk rol spelen. Een historische documentaire over de Kranenburg zonder kasteel Medler en pater Reinders is niet mogelijk. Oud plaatsgenoot pater Reinders uit Lichtenvoorde heeft de laatste jaren van zijn leven doorgebracht in het klooster op de Kranenburg. Hij was met name bij de historici een bekende figuur. Hij leverde een belangrijke bijdrage over het ontstaan van de kerkgeschiedenis van de Kranenburg. Een punt van aandacht is wel dat het tweede gedeelte van de documentaire zich vooral richt op verenigingen, clubs en het sociale leven die voor met name Kranenburgers interessant zijn. Fons: "Naar alle waarschijnlijkheid zal het hierbij blijven omdat het werken aan een nieuwe uitdaging mijn grote passie heeft."

Voor de filmvoorstelling van zondagmiddag 9 februari zijn kaarten verkrijgbaar bij de Bruna in Vorden of via mail.


filmkranenburg@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant