Het geluid van de midwinterhoorns wijst de wandelaars de weg. Foto:  PR
Het geluid van de midwinterhoorns wijst de wandelaars de weg. Foto: PR (Foto: )

Reurlse Midwinterhoornwandeling

RUURLO - De 21ste editie van de Reurlse Midwinterhoornwandeling is op zondag 1 december. Starten kan van 10.00 tot 14.00 uur bij De Heikamp aan de Hengeloseweg 2 in Ruurlo.

Een enthousiaste groep midwinterhoornblazers blaast traditioneel op de eerste zondag van advent tot en met Driekoningen op midwinterhoorns om hiermee de geboorte van het Christuskind aan te kondigen of zoals ook wel gezegd wordt: om de boze geesten te verdrijven. Blazen na 6 januari geldt als taboe, net als blazen voor de eerste Advent. Niet voor niets noemt men deze hoorn de midwinterhoorn. De midwinterhoornwandeling voert door de bossen van Ruurlo, soms zelfs over privéterrein. De wandelaar kan kiezen uit drie afstanden, namelijk 5,5, 11 en 16,5 km. Daarmee duurt de wandeling - afhankelijk van de afstand circa twee tot vijf uur. Onderweg kunnen de wandelaars wat nuttigen bij de koek- en zopietenten. Leden van de wandelbond krijgen op vertoon van het pasje een euro korting op de toegangsprijs. Onderweg, op markante punten, beoefenen de blazers hun hobby in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt. De route kan worden gevolgd door te luisteren naar hun geluid. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over de tradities, het blazen en het maken van de midwinterhoorn. In de schuur bij De Heikamp wordt van 10.00 tot 16.00 uur een demonstratie midwinterhoorn maken gegeven. Bovendien krijgen de deelnemers aan de tocht de kans om ook eens op zo'n hoorn te blazen.
De route is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Staatsbosbeheer, buurtvereniging De Bruil e.o., de midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving, De Heikamp als initiatiefnemer en VVV Ruurlo als promotor.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden