Jeugdspelers van de badmintonverenigingen Vorden (Flash) en Hengelo (HBC) Eldo de Kraker, Kai Nieuwenhuis, Max Reerink en Stef Weijers samen in de competitie voor jeugd. Foto: Mart de Kraker
Jeugdspelers van de badmintonverenigingen Vorden (Flash) en Hengelo (HBC) Eldo de Kraker, Kai Nieuwenhuis, Max Reerink en Stef Weijers samen in de competitie voor jeugd. Foto: Mart de Kraker

Jeugd zet eerste stap in samenwerking badminton Vorden-Hengelo

VORDEN/HENGELO - De jeugdspelers van de badmintonverenigingen Vorden (Flash) en Hengelo (HBC) zijn dit seizoen samen gestart in de competitie voor de jeugd. Doordat er bij beide verenigingen niet genoeg deelname was, zijn de krachten gebundeld. Iets waar de vier badmintonverenigingen in Bronckhorst, die van Zelhem, Vorden, Steenderen en Hengelo, al een tijdje mee bezig zijn. De jeugd heeft het voortouw genomen en staan nu dan ook bovenaan in de competitie.

Zaterdag 9 november werd er weer gewonnen in Vorden met 6-2 van Shuttel Up uit Silvolde. Het team bestaande uit Stef Weijers, Max Reerink, Eldo de Kraker en Kai Nieuwenhuis traint zaterdags in Vorden onder leiding van trainer Eddy Boerman en dinsdags in Hengelo met Hans Waller Diemondt.
Begeleider Mart de Kraker is zeer trots op zijn pupillen. "Ik vindt leuk om te zien dat de spelers onderling elkaar ondersteunen als één van hun het lastig heeft om een verlies partij te verwerken. En ze elkaar aan moedigen", aldus Mart. "De jongens laten zien hoe leuk badminton kan zijn."
Stef: "Het was een prima resultaat, een leuke wedstrijd en heb er veel plezier van gehad. Het is leuk om met mensen van een andere vereniging een team te vormen waardoor we toch competitie kunnen spelen."
"Ik heb vandaag een wedstrijd gespeeld en heb 6-2 gewonnen. Het was een leuke wedstrijd. We zijn tevreden over het resultaat. Het is heel leuk om competitie te spelen met kinderen met een andere vereniging", aldus Kai.
Eldo: "Vandaag helaas mijn single en de dubbel verloren. De mix heb ik wel gewonnen. Ik vind het heel leuk om samen te badmintonnen met de jongens van Flash. We zijn echt vrienden geworden."

Ook bij de senioren recreanten is er een samenwerking tot stand gekomen in de competitieteams. Er is een dame van Hengelo bij het team van Zelhem gevoegd. En ook zijn er een dame en een heer van Hengelo naar het team van Vorden gegaan, om zo al deze spelers toch deel te kunnen laten nemen aan die competitie vorm. Bij de competitie spelers staat er nog het een en ander in de steigers, maar hierover later mee.

Ook zin om eens te badmintonnen in Bronckhorst? Belangstellenden kunnen geheel vrijblijvend eens een shuttle meeslaan in de volgende sporthallen: maandagavond om 20.00 uur in Sporthal de Pol in Zelhem, dinsdagavond om 18.30 uur jeugd en om 19.30 uur senioren in Sporthal de Kamp in Hengelo, donderdag avond om 18.30 uur jeugd en om 20.00 uur senioren in Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen, ook op donderdag vanaf 19.45 uur senioren in Sporthal 't Jebbink in Vorden. De jeugd speelt daar op zaterdagmorgen om 9.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden