Handwerk uit eigen dorp bij de VVV in Vorden. Foto: PR
Handwerk uit eigen dorp bij de VVV in Vorden. Foto: PR

VVV Vorden publieksgerichter

VORDEN - Het is op een woensdagmorgen nog geen tien uur, en de eerste klant staat al binnen bij de VVV Vorden. De vrijwilligers van dienst, onder wie opmerkelijk genoeg twee heren, kunnen meteen aan de slag.

Of hij te vroeg is, vraagt de klant. Nee, natuurlijk niet. Meneer heeft amper zijn wens uitgesproken (hij wil graag een dinercheque) of daar komt de tweede klant al binnen. Deze wil vier dinercheques. Klant drie vraagt twee VVV-cards en klant nummer vier (het is iets over tienen) vraagt naar veel Achterhoekportemonnees. Ondanks de wachttijd (digitale problemen) en een tekort aan de Achterhoekse geldbuidels (de voorraad van drie gaat met tien buttons allemaal mee naar India) gaan alle klanten tevreden de deur uit. Met de cadeautjes in een nette verpakking en een excuus met vrolijke noot voor het wachten. De vrijwilligers zijn het eens: als dit een voorbode is voor de aankomende feestdagendrukte, dan staat hen een heerlijke tijd te wachten.
Er is een groot verschil tussen zomer- en winterklanten. 's Zomers komen er vooral toeristen die binnenstappen met vragen over diverse activiteiten in de omgeving. Aan het eind van het jaar lopen er vooral dorps- en streekgenoten binnen voor geschenkbonnen en leuke cadeautjes van het dorp of uit de streek. Daarom laat de VVV zich graag zien op de kerstmarkt, dit jaar op 14 december. De kerstcommissie heeft een nieuw plan uitgedacht voor dit jaar, dat wordt een verrassing.
Naast de kerstcommissie zitten de vrijwilligers allemaal in een of meerdere andere commissies. Op dit moment is de commissie arrangementen druk aan het brainstormen. De VVV wil meer 'reuring' brengen voor toeristen en inwoners in en om het dorp. Hierbij wordt gedacht aan fiets- en wandeltochten rond een thema, een struintocht of een bijzonder bedrijfsbezoek. De VVV wil graag weten wat voor wensen er op dit gebied leven. Dat mag in de winkel worden verteld, maar kan ook via e-mail worden doorgegeven: info@vorden.nl.
De VVV wil ook nog even extra aandacht vestigen op de winkel tegenover de Vordense kerk. Een deel van de etalage is ingeruimd voor de diverse Achterhoekse producten. Verrassend om mee te nemen naar bezoeken of op reis. Naast die Achterhoekse zaken zijn er dit jaar ook stilistische houtobjecten te koop; paddenstoelen, dennenbomen en kaarsenhouders. Handwerk uit eigen dorp.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden